27 Απριλίου, 2024
Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 3 λεπτά
3.953 Views

Λαμβάνουμε μέτρα για να βεβαιωθούμε ότι τα κατοικίδια μας είναι ασφαλή σε περίπτωση φυσικών καταστροφών, όπως οι πλημμύρες, οι πυρκαγιές, οι ανεμοστρόβιλοι και οι τυφώνες. Κατα τον ιδιο τροπο θα πρεπει να σκεφτόμαστε πώς να διατηρήσουμε τα ζωα συντροφιας μας ασφαλη σε έναν μεγαλο σεισμό.

Με αφορμη τους ισχυρους σεισμους που ταρακουνουν την Ελλαδα, μιας και ειμαστε η 3η χωρα στον κοσμο σε υψηλη σεισμικοτητα, διαβαστε προσεκτικα ολες τις οδηγιες και λαβετε τα μετρα σας για να προστατεψετε τα κατοικιδια σας απο σεισμους και μετασεισμους.

Ζώντας στο Τέξας, λαμβάνουμε μέτρα για να βεβαιωθούμε ότι τα κατοικίδια ζώα μας είναι ασφαλή σε περίπτωση φυσικών καταστροφών, όπως οι πλημμύρες, οι πυρκαγιές, οι ανεμοστρόβιλοι και οι τυφώνες. Αλλά σπάνια σκεφτόμαστε πώς να διατηρήσουμε το σκυλί σας ασφαλές σε έναν σεισμό-παρόλο που ένας μεγάλος αριθμός μικρών σεισμών έχει συμβεί στο κράτος μας. Έχουμε μόνο ένα σεισμό σε όλα τα ταξίδια μας (και τα σκυλιά μας δεν ήταν μαζί μας) αλλά οι ισχυροί σεισμοί της Καλιφόρνια αυτής της εβδομάδας μας έκαναν να ρωτήσουμε τον εαυτό μας: τι θα συμβεί αν ταξιδεύαμε με τα σκυλιά μας όταν ένα σεισμό χτύπησε – ένας μεγάλος σεισμός θα πρέπει να χτυπήσει κοντά στο σπίτι.

Λάβαμε λίγες συμβουλές από την αμερικανική Humane, την πρώτη εθνική ανθρωπιστική οργάνωση της χώρας, και την αμερικανική ομάδα διάσωσης Humane. Ακολουθούν μερικές σημαντικές συμβουλές από τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της American Humane Robin Ganzert, PhD, για να διατηρήσουν τα κατοικίδια ζώα ασφαλή πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από σεισμό και μετασεισμούς:

Έχει έτοιμο κιτ ετοιμότητας για καταστροφές σε ζώα συντροφιάς

Σεισμοί και μετασεισμοί συχνά απεργία χωρίς προειδοποίηση, ώστε να ετοιμάσετε ένα κιτ με αδιάβροχη τσάντα, λουρί, κουβέρτα, προμήθειες πρώτων βοηθειών, φάρμακα και ιατρικά αρχεία σε αδιάβροχο δοχείο, κύπελλα τροφίμων και νερού και 7-10 ημέρες τροφής. Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων πρέπει επίσης να έχουν το κιβώτιο ή τον μεταφορέα του κατοικίδιου ζώου τους έτοιμο

Να γνωρίζουν πού θα πάτε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Επιλέξτε ένα ασφαλές μέρος όπου εσείς και τα κατοικίδια ζώα σας μπορείτε να πάτε σε μια καταστροφή. Επικοινωνήστε με τον κτηνίατρό σας για έναν κατάλογο εγκαταστάσεων, βρείτε ένα ασφαλές, φιλικό προς τα κατοικίδια ξενοδοχείο ή ζητήστε από το τοπικό σας καταφύγιο εάν παρέχουν καταφύγιο έκτακτης ανάγκης για κατοικίδια ζώα.

Μην αφήνετε ποτέ τα κατοικίδια ζώα σας πίσω

Αν πρέπει να τα αφήσετε πίσω, μην πλέξετε, κλίστε ή συγκρατήσετε τα ζώα σας, δίνοντάς τους την ευκαιρία να ξεφύγουν από μια επικίνδυνη κατάσταση, αν χρειαστεί. έχουν ταυτοποίηση.

Η ετικέτα του κατοικίδιου ζώου θα πρέπει να περιλαμβάνει το όνομα, τον αριθμό τηλεφώνου και τις ζωτικής σημασίας πληροφορίες για την υγεία. Το American Humane συνιστά να κάνετε μικροτσίπ το κατοικίδιο σας για να αυξήσετε την πιθανότητα επανασύνδεσης. Κρατήστε μια φωτογραφία σε περίπτωση που είστε χωρισμένοι και πρέπει να εντοπίσετε το κατοικίδιο ζώο σας, εάν διασωθεί σε ένα καταφύγιο.

Μετά από μια καταστροφή, παρακολουθείτε προσεκτικά τα κατοικίδια ζώα.

Κρατήστε τα κατοικίδια ζώα μακριά από ηλεκτροφόρα καλώδια, συντρίμμια και μολυσμένα υπόγεια νερά από σπασμένα δίκτυα ύδρευσης και υπονόμους. Δώστε χρόνο στα κατοικίδια ζώα για να αναπροσανατολιστείτε. Οι γνωστές μυρωδιές και ορόσημα μπορεί να αλλάξουν, προκαλώντας σύγχυση στο κατοικίδιο ζώο σας, το οποίο μπορεί να χαθεί.

Η αβεβαιότητα επηρεάζει και τα ζώα. Το κατοικίδιο ζώο σας μπορεί να γίνει πιο επιθετικό ή αυτοπροστατευτικό. Διατηρήστε περισσότερο χώρο μεταξύ τους, άλλων ζώων, παιδιών ή ξένων. Συντροφιάστε το κατοικίδιο ζώο σας με πολλά περιστατικά ή αγκαλιές και δημιουργήστε ένα ήσυχο περιβάλλον, ακόμη και αν δεν είναι δικό του σπίτι.

“Οι σεισμοί παρουσιάζουν κινδύνους για όλη την οικογένεια – κίνδυνοι που δεν τελειώνουν όταν η αναταραχή σταματά”, λέει ο Robin Ganzert, PhD, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της American Humane. “Είναι σημαντικό για κάθε γονέα κατοικίδιων ζώων να προετοιμαστεί για αυτά τα απροσδόκητα γεγονότα, αν δεν το έχετε ήδη κάνει, και να λάβετε υπόψη αυτές τις συμβουλές για τη ζωή μετά από ένα σεισμό. Με αυτόν τον τρόπο, ίσως να κρατήσουμε καλύτερα όλη την οικογένειά μας ασφαλή όταν καταρρεύσει η καταστροφή. ”

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!