4 Ιουλίου, 2022
Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Ανάγνωση σε: 2 λεπτά
349 Views

Απο το σεβασμο για ολα τα οντα, απορρεει και ο σεβασμος για τον συνανθρωπο, αλλα και για την ιδια τη ζωη γενικοτερα!

Σαν κινημα και σαν φιλοζωοι πολίτες αυτης της χωρας, έχουμε διαπιστώσει πως τα περιστατικά βίας τόσο στην ευρύτερη κοινωνία όσο και στα πλαίσια του σχολείου παρουσιάζουν αλματώδη αύξηση.

Το σχολείο σε όλες του τις βαθμίδες εστιάζει ως επί το πλείστον στην παροχή στείρων ακαδημαϊκών γνώσεων, ενώ η διδασκαλία αξιών όπως ο σεβασμός των άλλων και η ανοχή στο διαφορετικό παραγκωνίζονται τόσο από εκπαιδευτικούς όσο και από γονείς.

Η βία εκφράζεται και θυματοποιούνται οι πιο αδύναμοι, ανάμεσά τους και τα ζώα.

Όταν ρώτησαν το Σωκράτη να τους δώσει τον ορισμό του μορφωμένου ανθρώπου, δεν ανέφερε τίποτε για τη συσσώρευση γνώσεων. “Η μόρφωση είπε, είναι θέμα συμπεριφοράς…” .

Αν θέλουμε να λεγόμαστε μορφωμένοι, οφείλουμε να φερόμαστε πολιτισμένα.

Τα ζώα δεν έχουν φωνή. Όμως νιώθουν, αισθάνονται, πονάνε, χαίρονται, βιώνουν όλο το εύρος συναισθημάτων, που μέχρι χθες νομίζαμε πως είναι “προνόμιο των ανθρώπων”.

Η κακοποίηση ζώων και η εγκατάλειψη όμως, είναι ένα φαινόμενο γιγαντωμένο στην χώρα μας.

Να μπει μάθημα σεβασμού και συμπόνοιας προς τα ζώα στα σχολεια, για να μειωθεί μελλοντικά αυτό το τόσο κακό για τον πολιτισμό μας φαινόμενο.

Είναι σημαντικό τα παιδιά να ενημερώνονται και να δείχνουν συμπόνοια σε κάθε μορφή ζωής από νεαρή ηλικία τότε που ακόμη διαμορφώνουν χαρακτήρα, ώστε σαν ενήλικες να σέβονται τη ζωή σε κάθε της μορφή και να μεταλαμπαδεύουν την γνώση αυτή και τη συμπόνοια στα δικά τους παιδιά με τη σειρά τους.

Η εισαγωγή μαθημάτων σεβασμού και συμπόνοιας σε κάθε μορφή ζωής σε όλες τις τάξεις της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να γινει συντομα πραγματικοτητα, ετσι ώστε τα παιδιά μας να είναι αρτιότερα και σφαιρικότερα καταρτησμένα να αντιμετωπίσουν τη ζωή σαν ακαδημαϊκοί πολίτες.

Γιατι το δικαιωμα στη ζωη το εχει καθε ζωντανο πλασμα πανω στον πλανητη!Απο το σεβασμο για ολα τα οντα, απορρεει και ο…

Gepostet von ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ am Montag, 14. September 2020

©ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Please follow and like us:
error3
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!