Το Ολοκαύτωμα των ζώων συντροφιάς που διαδραματιζεται στην Τουρκία, Επακριβώς γίνεται και στη χώρα μας.
Είναι θέμα χρόνου με δολοφονικες τροπολογιες να γενοκτονουν και επισήμως τα αδέσποτα ζώα των κρατών τους, με πρόσχημα την δηθεν επιθετικοτητα τους και τις ζωανθρωπονοσους.
Υπάρχουν γενοκτονικα κράτη που προτρεπουν τους τουρίστες να μην επισκέπτονται την Τουρκία και άλλες χώρες, σπερνοντας τρόμο, πανικο και εχθροζωικο κλίμα.
ΟΣΟΙ ΑΓΝΟΙ ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ, ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ BULLYING ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΔΗΜΙΟΥΣ “ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ” “ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ” ΤΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΟΡΓΑΝΩΣΗΣ PETA, ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΝΑ “ΜΕΙΩΝΕΙ” ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΜΕ ΜΑΖΙΚΕΣ ΕΥΘΑΝΑΣΙΕΣ, ΚΑΡΠΩΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ Ε.Ε.
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ, ΤΟΥΣ ΟΡΙΣΕ “ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ” ΤΩΝ ΖΩΩΝ, ΔΙΑ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ, ΟΡΓΟΥΕΛΙΚΟΥ ΜΟΡΦΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΛΑΤΕΣ.
ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΟΥΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΜΑΦΙΟΖΙΚΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ, ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ.
©️ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ
“ΝΕΟΣ νόμος στην Τουρκία
Ο νέος κανονισμός για τα αδέσποτα ζώα στην Τουρκία προβλέπει ότι τα αδέσποτα σκυλιά που δεν υιοθετούνται θα «κοιμούνται» εντός ενός μήνα.
Ένας νόμος που διχάζει την Τουρκία.
Οσοι δεν θέλουν τα αδέσποτα σκυλιά στους δρόμους, χαιρετίζουν τη ρύθμιση, οι φιλόζωοι αντιδρούν.
Ενώ η αύξηση των επιθέσεων αδέσποτων σκύλων φέρνει ζητήματα όπως ο κίνδυνος λύσσας, η συλλογή αδέσποτων σκύλων και η βίαιη θανάτωση τους στα καταφύγια είναι μια άλλ η διάσταση του ζητήματος.
Η δήλωση του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν νωρίτερα φέτος ότι οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί σχετικά με τα αδέσποτα ζώα θα μεταφερθούν και στην Τουρκία, έστρεψε τις συζητήσεις προς την ευθανασία.
Ο νομικός κανονισμός που εκπονήθηκε υπό τις οδηγίες του Ερντογάν επιτρέπει στους δήμους να συλλέγουν αδέσποτα σκυλιά, να τα τοποθετούν σε καταφύγια , για να τα υιοθετούν οι πολίτες μέσω ιστοσελίδων.
Επιπλέων επιτρέπεται οι σκύλοι που δεν υιοθετούνται να θανατώνονται με ένεση εντός ενός μήνα.
Το σχέδιο νόμου, το οποίο προέκυψε ως αποτέλεσμα της κοινής εργασίας των υπουργείων Γεωργίας, Δασοκομίας, Εσωτερικών Υποθέσεων, Δικαιοσύνης, Περιβάλλοντος, Αστικοποίησης και Κλιματικής Αλλαγής και της διοίκησης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΚ), προέκυψε εξετάζοντας τα παραδείγματα στους νόμους άλλων κρατών.
Παρά τις απαιτήσεις και την πίεση των ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων να εγκαταλείψουν την επιλογή της θανάτωσης, η οργάνωση έχει πλέον τερματιστεί.
Τα αποτελέσματα των εκλογών έδειξαν πως η πολιτική στόχευση του κόμματος στους φιλόζωους ήταν αποτυχία.
Άρα, φέρνει επιτυχία η νομική ρύθμιση που λαμβάνει μέτρα για την προστασία της ανθρώπινης υγείας από τις αυξανόμενες επιθέσεις σκύλων και τα κρούσματα λύσσας.
Σύμφωνα με το νόμο, πρώτα θα συλλέγονται σκύλοι οι επιθετικοί και οι λυσσασμένοι σκύλοι.
Η πρόταση , που περιλαμβάνει την υιοθεσία σκύλων εντός ενός μήνα, επιφέρει νέες κυρώσεις σε όσους εγκαταλείψουν τα ζώα τους.
Αν τα ζώα απελευθερωθούν σε επαρχιακά σύνορα ή δασικές περιοχές, θα επιβληθεί πρόστιμο 50 χιλιάδων Τουρκικών λιρών ανά ζώο αντί 5 χιλιάδες που ίσχυε.
Η πρόταση περιλαμβάνει επίσης τον ορισμό του «αδέσποτου ζώου».
Οι σκύλοι που διατρέχουν κίνδυνο λύσσας επιθετικοί. αυτοί με ανατομικό πρόβλημα και οι συρρικνωμένοι σκύλοι θα συλλεχθούν πρώτα.
Τα αβλαβή σκυλιά που υιοθετούν πολίτες στις γειτονιές, επιτρέπεται να διατηρούνται στους δρόμους, με την προϋπόθεση ότι είναι στειρωμένα.
Η εφαρμογή chip θα συνεχιστεί
Οι υιοθετημένες πρακτικές στείρωσης, ψηφιακής ταυτοποίησης και παρακολούθησης τσιπ σκύλων θα συνεχιστούν.
Επιπλέον, σύμφωνα με τη νέα πρόταση, θα ανακαταταχθούν τα καθήκοντα των τμημάτων και θα αυξηθεί ο κτηνοτροφικός προϋπολογισμός του Υπουργείου Γεωργίας και Δασών.
Ενώ αυτή η ρύθμιση ευχαριστεί τις ομάδες που δεν θέλουν τα αδέσποτα ζώα στους δρόμους, ιδιαίτερα τις οικογένειες των ατόμων που τραυματίστηκαν και σκοτώθηκαν από επιθέσεις, οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και των φιλόζωων συνεχίζονται.
Η αντιπολίτευση
Τα σχόλια των κομμάτων της αντιπολίτευσης, είναι τα εξής:
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, CHP, τάσσεται υπέρ της φόρμουλας «στειρώστε, εμβολιάστε, κρατήστε τη ζωή».
Προσφέροντας λύσεις όπως η μεταφορά πόρων στους δήμους.
Το CHP υπογραμμίζει ότι μια αποτελεσματική εκστρατεία λιτότητας θα λύσει το πρόβλημα εντός 5 ετών.
Ο πρόεδρος του CHP Özgür Özel, στη δήλωσή του την περασμένη εβδομάδα, στόχευσε το νομοσχέδιο με τα λόγια
“Πάντα θα κατηγορούμε τον φόνο και την εγκληματικότητα για την έλλειψη πόρων”
Ο αρχηγός του κόμματος İYİ Müsavat Dervişoğlu τόνισε “Αν πείτε “κόστος”, θα σας το πω.
Το κόστος του να κοιμηθεί ένα ζώο είναι 3 φορές το κόστος της στείρωσης του.”
Ο Dervişoğlu είπε ότι το εμπόριο κατοικίδιων ζώων είναι εντελώς απαγορευμένο.
Το κράτος και η τοπική κοινωνία, η κοινωνία των πολιτών και οι εθελοντές, απαιτείται συντονισμός και ικανότητα εργασίας
ΜΗΝ ΜΕ ΣΚΟΤΩΣΕΙΣ…
Οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων και φιλόζωοι διοργανώνουν διαδηλώσεις σε διάφορες πόλεις, ιδιαίτερα στην Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα και τη Σμύρνη, υποστηρίζουν ότι κανονισμοί όπως η ευθανασία των αδέσποτων σκύλων και η κράτηση τους σε κλουβιά είναι ενάντια στο φυσικό δικαίωμα στη ζωή
Πολλοί φιλόζωοι πιστεύουν ότι παρά τη σύσταση του AK Party να ευθανατίζονται μόνο τα αδέσποτα ζώα που είναι επιθετικά και κινδυνεύουν από λύσσα, αυτό θα γίνει κατάχρηση εάν εφαρμοστεί.
Για όλα αυτά…
Από την άλλη, σχόλια ήρθαν από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες για τους κανονισμούς της Τουρκίας.
Ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας, της Σουηδίας, της Νορβηγίας, της Ιρλανδίας, της Αγγλίας, της Γαλλίας, της Φινλανδίας, της Τσεχίας, του Καναδά και της Αυστραλίας, προειδοποιούν τους πολίτες τους που θέλουν να επισκεφτούν την Τουρκία, οτι η χώρα έχει πρόβλημα με τους αδέσποτους σκύλους, κίνδυνο επιθέσεων , λύσσας και προειδοποιεί για ασθένειες που μεταδίδονται από ζώα.
Υπολογίζεται ότι χώρες όπως η Τουρκία, η Ινδία και το Μπαγκλαντές χάνουν σημαντικό αριθμό τουριστών λόγω επιθέσεων αδέσποτων σκύλων.
Ατυχήματα με θάνατο, τραυματισμό και υλικές ζημιές συμβαίνουν ως αποτέλεσμα ανθρώπων που πηδούν στο δρόμο λόγω ξαφνικών κινήσεων σκύλων ή ως αποτέλεσμα ελιγμών των οχημάτων για να αποφύγουν το χτύπημα ενός σκύλου που μπαίνει στο δρόμο τους
Η θέση της PETA
Η PETA , η μεγαλύτερη οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων στον κόσμο , παρομοίασε την στείρωση και την κατασκευή αρκετών καταφυγίων για να συμβαδίσει με τη συνεχιζόμενη ροή άστεγων ζώων, σαν να βάζεις ένα επίδεσμο σε μια πληγή από σφαίρα.
Η PETA υποστηρίζει ότι ο θάνατος των αδέσποτων σκύλων, συχνά από έκθεση σε ακραίες καιρικές συνθήκες, τραυματισμούς που προκαλούνται από μηχανοκίνητα οχήματα, πείνα, αφυδάτωση, δηλητηρίαση από φαγητά στο δρόμο, κακομεταχείριση από σκληρούς ανθρώπους και ασθένειες, είναι πιο σκληρός από την ευθανασία.
Επομένως, η πιο ανθρώπινη λύση για τα εγκαταλελειμμένα σκυλιά είναι ευθανασία.
Επιπλέον, τα καταφύγια ζώων δεν μπορούν να αυξάνονται συνεχώς για να φιλοξενούν και να υποστηρίζουν όλα τα άστεγα ζώα επ’ αόριστον, δεν είναι σωστό να αναγκάζουμε τα ζώα να ζουν σε περιορισμένη περιοχή με άγχος για μήνες ή και χρόνια”.
Animals Magazine
©️ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ
Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.
Περισσότερα άρθρα
Καλό ταξίδι στο Αιώνιο Φως, Κώστα Χαρδαβέλλα
Εγώ κι ο σκύλος μου… Ο μόνος φίλος μου… Που όλα του τα εξηγώ
Ο Δημήτρης Ήμελλος, εξέπεμπε Φως… Αντώνη μας, αστυνόμε μας… Θα μας λείψεις πολύ