18 Οκτωβρίου, 2024

Ντροπιαζει την Κινα η βαναυσοτητα εναντια στα ζωα: Αγριος οχλος σκοτωνει τα σκυλια που τολμουν να περπατησουν μεσα σε μια πολη

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 5 λεπτά
2.968 Views

Αυτές είναι οι τρομακτικές σκηνές που εκτυλιχθηκαν το Νοεμβριο του 2013  στην πόλη Shijiazhuang της Κινας, σε δημοσια θεα πολλων κατοικων και περαστικων, όπου δύο σκυλιά χτυπιούνται μέχρι θανάτου από έναν γελοίο όχλο στο δρόμο -συμπεριλαμβανομένων εικοσι αστυνομικών και των αστυνομικών δυνάμεων FORTY – απλώς και μόνο επειδή μπηκαν σε λάθος περιοχή.

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων

Το σκυλί είναι χτυπημένο με ένα φτυάρι για να μην διασχίζει την πόλη [CEN]

 

Τα δυο θιβετιανα μαστιφ είχαν βγεί από το αγρόκτημα του χωριού τους και έφτασαν αθώα σε μια πόλη της Κίνας όπου τα μεγάλα σκυλιά είναι εκτός νόμου.

Φοβισμένα, κυνηγήθηκαν από έναν άγριο όχλο 100-ισχυρων ανδρων και πετροβοληθηκαν, πριν πυροβοληθουν και τελικά οδηγηθουν στο θάνατο με πολλαπλα χτυπηματα απο φτυαρια.

Οι συγκλονιστικές εικόνες έχουν εξοργισει ακτιβιστές των δικαιωμάτων των ζώων και προκάλεσε οργή στο Twitter και το Facebook.

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων

Οι χωρικοί κυνηγούν το θιβετιανό μαστίφ [CEN]

Τα δύο σκυλιά ανήκαν σε ένα τοπικό χωριανό που τα χρησιμοποιουσε για να φρουρούν το κοπάδι των προβάτων του.

Ωστόσο, ήταν μακριά εκεινη την ημέρα στην αγορά και τα σκυλιά περιπλανηθηκαν μακριά, καταλήγοντας στο Shijiazhuang – μια πόλη στην επαρχία Hebei, στη βόρεια Κίνα, όπου απαγορεύεται η διελευση τους.

Ο χωρικός Dewei Hsieh είπε ότι οι σκυλοι δεν ηταν επικινδυνοι και ήταν καλά εκπαιδευμένοι για να μην βλάψουν τους ανθρώπους.

 

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων

Μεσα στην αιμορραγία και την τρομοκρατία, το μαστίφ εξακολουθεί να ειναι κυνηγημενο από τους ντόπιους και την αστυνομία [CEN]

 

Ο 52χρονος πρόσθεσε ότι ο νεαρός σκύλος ήταν νέος στη δουλειά και πιθανότατα είχε υποκινήσει το ταξίδι μακριά από το αγρόκτημα και ότι το παλαιότερο σκυλί είχε ακολουθήσει απλά.
Τότε τα δύο σκυλιά περιπλανηθηκαν στη μέση ενός συγκροτήματος διαμερισμάτων όπου είχαν εκπλήξει έναν γέρο.

Στη συνέχεια άρχισε να φωνάζει στα ζώα και πέταξε ένα τούβλο σε αυτά, επειδη τα φοβόταν.

Καθώς έφυγαν, τα σκυλιά έτρεξαν καταπανω σε μια μικρή ομάδα ανθρώπων και αρκετοί έπεσαν σε πανικό.

Αυτό οδήγησε αρκετους φρουρούς ασφαλείας από το συγκρότημα διαμερισμάτων να εμπλακούν, καθώς και άλλους θεατές που έσπευσαν σε δράση για να κυνηγήσουν τα σκυλιά.

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων

Οι ντόπιοι κυνηγούν τα σκυλιά [CEN]

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων

Παρά το γεγονός ότι στριμώχτηκαν και χτύπηθηκαν με πέτρες, τα σκυλιά στη συνέχεια πυροβοληθηκαν [CEN]

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε: “Εκτός από τους πολίτες, υπήρχαν περίπου 40 φρουροί ασφαλείας και 20 αστυνομικοί που συμμετείχαν στο κυνήγι των σκύλων. Ο αστυνομικός είχε όπλα και οι ντόπιοι είχαν εφοδιαστεί με φτυαρια.

“Ο καφετι σκύλος που είχε προσπαθήσει να κρυφτεί πισω απο κάποια χορτάρια, αλλά εντοπίστηκε από την αστυνομία και πυροβολήθηκε έξι φορές, πιστεύουμε ότι ήταν ακόμα ζωντανός μετά από αυτό και τότε τεμαχιστηκε από ανθρώπους που τον χτύπησαν με φτυαρια.

“Ο μαύρος μαστίφ κατόρθωσε να κρυφτεί σε μια σκηνή που είχε χρησιμοποιηθεί για να καλύψει κάποια οικοδομικά υλικά, αλλά ανακαλύφθηκε και εκδιώχθηκε με πέτρες και οταν βγηκε στην ύπαιθρο, χτυπήθηκε επίσης με φτυαρια και σκοτώθηκε”.

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων

Αφού πυροβολήθηκε, το θιβετιανό μαστίφ επιτίθεται στη συνέχεια και τελικά σκοτώνεται με φτυαρια [CEN]

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων

Ένα από τα σκυλιά που σκοτώθηκαν για να μην εισέλθουν στην πόλη Shijiazhuang [CEN]

 

Σύμφωνα με τους τοπικούς νόμους τα mastiffs θεωρούνται επικίνδυνα σκυλια και είναι παράνομο να κρατουνται μεσα στην πόλη.

Η αστυνομία λέγεται τώρα ότι εξετάζει κατηγορίες εναντίον του κ. Hsieh για την μη κατοχή τους υπό έλεγχο.

Ωστόσο, είπε ότι και τα δύο σκυλιά ήταν καλά εκπαιδευμένα ώστε να μην δαγκώνουν τους ανθρώπους και αρνήθηκε ότι αποτελουσαν ένα κίνδυνο.

Εν’ τω μεταξύ, οι ακτιβιστές των ζώων επικρίνουν τον τρόπο με τον οποίο τα ζώα κυνηγήθηκαν και στη συνέχεια κτυπήθηκαν μέχρι θανάτου δημοσια, λέγοντας ότι η αστυνομία θα μπορούσε εύκολα να τα εντοπίσει και να περίμενε τον κηδεμονα τους να τα συλλέξει.

“Ήταν σαφώς τρομοκρατημένα και φοβισμενα για τη ζωή τους”, ανέφερε ένα άτομο όταν σχολίασε τις φρικτές φωτογραφίες στα κινεζικά μέσα ενημέρωσης.

 

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων

Οι σκηνές προκάλεσαν οργη στους ακτιβιστες για τα δικαιώματα των ζώων [CEN]

Ο Paul Littlefair, επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας στην RSPCA, δήλωσε ότι η Κίνα – η οποία επί του παρόντος δεν έχει νόμους για την κακομεταχείριση των ζώων – αρχίζει να αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά το ζήτημα.

Είπε στην Express Online: “Η κινεζική κυβέρνηση θέλει να στείλει ένα μήνυμα ότι ο τρόπος με τον οποίο τα ζώα αντιμετωπίζονται είναι σημαντικός.

“Αυτό συνέβη σε μια επαρχιακή πόλη όπου οι άνθρωποι φοβούνται πολύ αυτά τα σκυλιά.

“Ευτυχώς, είναι τώρα πολύ σπάνιο να συμβούν τέτοια γεγονότα στις μεγαλύτερες κινεζικές πόλεις, όπου οι άνθρωποι έχουν μεγαλύτερη επίγνωση των ζητημάτων που αφορούν την καλή διαβίωση των ζώων”.

Πρόσθεσε: «Ο ξυλοδαρμός των σκύλων μέχρι θανατου ήταν συνηθισμένος στην Κίνα μέχρι πρόσφατα.

“Ενώ είναι πολύ θλιβερό να βλέπουμε αυτά τα πράγματα να εξακολουθουν να συμβαίνουν , η κρίσιμη διαφορά με αυτή την υπόθεση είναι ότι έχει επισημανθεί από τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης και συζητείται ως απαράδεκτη εντός της Κίνας.

“Η νομοθεσία για την καλή διαβίωση των ζώων εξακολουθεί να είναι τρία έως πέντε χρόνια μακριά, αλλά η αντίδραση σε αυτή την περίπτωση θα προσθέσει δυναμική στις προσκλήσεις για κάτι που πρέπει να γίνει”.

 

Πηγη:

express.co.uk

 

 

 

 

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!