Συμμορίες απαγάγουν αδέσποτα και εγκαταλελειμμένα σκυλιά από τους δρόμους της Ισπανίας, με αποτέλεσμα τα ζώα να καταλήγουν ζωοτροφή σε petshop και εκτροφεία σκύλων.
Το σκάνδαλο μεγατόνων που ξέσπασε στην Ισπανία πριν απο 12 χρονια, αποκτά ανεξέλεγκτες προεκτάσεις, καθώς σύμφωνα με διεθνή Μέσα, πρωτεΐνη και λίπη από τα άτυχα ζώα ενδέχεται να έχει χρησιμοποιηθεί σε επεξεργασμένο φαγητό για ανθρώπους.
Σε μονάδες επεξεργασίας τροφίμων και αποθήκες στη Γαλικία και τη Σαλαμάνκα της Ισπανίας, βρέθηκαν στοιχεία που πιστοποιούν τις υποθέσεις των Αρχών της χώρας.
Οι ισπανικές Αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για εγκληματικές οργανώσεις, που κλέβουν από καταφύγια, κτηνιατρεία και ζωολογικούς κήπους πτώματα σκυλιών και άλλων ζώων, που θα κατέληγαν για αποτέφρωση, για να αποσπάσουν την πρωτεΐνη, τα λίπη και άλλα εμπορεύσιμα μέρη.
Το 2012, η ισπανική αστυνομία βρήκε μια αποθήκη με νεκρά αδέσποτα συνολικού βάρους 15 τόνων, τα οποία θα κατέληγαν σε μονάδες ζωοτροφών στην πόλη Ας Νέβες της Γαλικίας.
Σύμφωνα με εργαστηριακούς ελέγχους, στα προϊόντα μιας μονάδας στη Σαλαμάνκα, λίπη που προορίζονταν για ζωοτροφή, έφεραν ίχνη DNA αρνιού αλλά και σκύλου.
Η ισπανική εφημερίδα El Mundo αναφέρει, πως βρίσκεται υπό εξέλιξη μεγάλη αστυνομική έρευνα από το Μάρτιο του 2012.
Το σκάνδαλο μεγατόνων έχει προκαλέσει αναταράξεις και στη Μεγάλη Βρετανία, όπου η οργάνωση κατά της κρεατοφαγίας Viva, κάλεσε τα σούπερ μάρκετ της χώρας, να ελέγξουν τα τρόφιμα που πωλούν για DNA σκύλου και άλλων ζώων ακατάλληλων για βρώση.
Διάχυτη είναι μάλιστα η ανησυχία, ότι το επεξεργασμένο φαγητό στη Βρετανία μπορεί να περιέχει γάτα, ακόμα και ποντίκι.
“Τα βρετανικά σούπερ μάρκετ πωλούσαν κρέας αλόγου για χρόνια στους καταναλωτές χωρίς να το γνωρίζουν.
Τι άλλο μπορεί να πωλείται δεν ξέρουμε, εκτός αν προχωρήσουμε στους απαραίτητους ελέγχους” λέει ο Σκωτσέζος Ευρωβουλευτής Άλιν Σμιθ.
Αντίστοιχο ήταν το σκάνδαλο των τρελών αγελάδων, όπου άτυχα ζώα τρέφονταν με ζωάλευρα που περιείχαν κομμάτια από μέλη του είδους, με αποτέλεσμα να εκδηλώσουν την εκφυλιστική ασθένεια του εγκεφάλου Κρόιτσφελντ-Γιάκομπ.
Ακτιβιστές της οργάνωσης, παρακολούθησαν φορτηγά, που παίρνουν τα ζώα που δολοφονούνται με ευθανασία, σε ένα από τα έξι καταφύγια για τα αδέσποτα και ανεπιθύμητα ζώα, στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια.
Τα πτώματα των ζώων (σκύλων, γατιών, πουλιών και άγριων ζώων) κατέληξαν σε εταιρεία που τα αλέθει ώστε να χρησιμοποιηθούν σε τροφές για κατοικίδια, κραγιόν κλπ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα καταφύγια για τα αδέσποτα, στέλνουν 200 τόνους πτωμάτων κάθε μήνα στην εταιρεία αυτή…
Αυτή η επιχείρηση κερδίζει 2.4 δισ. δολλάρια το χρόνο.
Αφού τα φορτηγά φέρουν τα πτώματα, τα αλέθουν και τα βράζουν σε ειδικές δεξαμενές για περίπου 90 λεπτά.
Στη συνέχεια χρησιμοποιούνται ως συστατικά σε λιπαντικά, κραγιόν, τσιμέντο, βερνίκι, μελάνια και κεριά.
Η ζελατίνη από τα κόκκαλά τους, χρησιμοποιείται για ζαχαρωτά, σαπούνια και χιλιάδες άλλα προϊόντα.
Τα υπολείμματα πρωτεϊνης από τον πάτο της δεξαμενής, περνούν δεύτερο κύκλο επεξεργασίας, ώστε να αφαιρεθεί το επιπλέον λίπος.
Στεγνώνονται και γίνονται βασικό συστατικό σε ζωοτροφές για σκύλους και γάτες.
Με άλλα λόγια, το ίδιο που κάνουν στις αγελάδες, κάνουν και στα “κατοικίδια”…
Κανιβαλισμός.
©ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ
©ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ
Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.
Πρεπει να κινηθουν επιτελους οι ακυβερνητες Κυβερνησεις και να τρεξουν αυστηρα μετρα για ολα αυτα τα πραγματα.Απο χρονια εχει ακοσθη οτι στην Γερμανια και αλλες χωρες υπαρχουν εργοστασια επεξεργασιας πτωματων ζωων για ζωοτροφες-λιπασματα και ενας Θεος ξερει για τι αλλο τα χρησιμοποιουν.Δεν ειναι τρινο το ζητημα.Εγω προσωπικα δεν θελω ουτε να βλεπω κρεατα εξωτερικου η λουκανικα η αλλα σκευασματα.Προτιμω λιγο κοτοπουλο η αυθεντικα ντοπια κρεατα.