Όλοι γνωρίζουμε την PΕΤΑ. Το πλήρες όνομα της οργάνωσης είναι “People for the Ethical Treatment of Animals”, στα ελληνικά “Άνθρωποι για την Ηθική Μεταχείριση των Ζώων”. Σύμφωνα με την δική τους ηθική είναι θεμιτό να θανατώνεται το 95% των ζώων που καταλήγουν στους χώρους της οργάνωσης! Στη συγκεκριμένη περίπτωση δε μιλάμε μόνο για βαριά άρρωστα ή επικίνδυνα ζώα, αλλά για ζώα υγιή που εγκαταλείφθηκαν και που κατά τα λεγόμενα δεν έχουν καμιά ευκαιρία να βρουν ένα σπίτι.
Οι ισχυρισμοί της οργάνωσης για βαριά άρρωστα ζώα που θα πρέπει να θανατωθούν, πέφτουν απλώς στο κενό, μια και οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Το 2011 η PETA έλαβε 1992 ζώα, από τα οποία δολοφονήθηκαν τα 1911 και σπίτι βρήκαν μόλις 24, ενώ 34 μεταφέρθηκαν σε άλλους χώρους. Και επειδή οι αριθμοί δεν μας βγαίνουν, δεν υπάρχουν στοιχεία για άλλα 23 ζώα που κατέληξαν στην PETA το 2011. Από το 1998 η PETA έχει σκοτώσει 27.751 ζώα. Είναι πολλά που μπορούν να ειπωθούν για το “έργο” της PETA, όπως το γεγονός πως το 2007 δυο μέλη της οδηγήθηκαν στο δικαστήριο, μια και πιάστηκαν επί το “έργω” από τις αρχές της Βόρειας Καρολίνας. Ο Andrew Cook και η Adria Hinkle εντοπίστηκαν τη στιγμή που πετούσαν δεκάδες ενήλικα σκυλιά, γάτες, αλλά και κουτάβια στα σκουπίδια! Που είναι αλήθεια οι “καλές” προθέσεις σε όλη αυτή τη δραστηριότητα;
Δύο ερωτήματα για την PETA
1. Για ποιο λόγο να περισυλλέγεις ζώα με μόνο σκοπό να τα θανατώσεις; Δώσε τους τουλάχιστον την ευκαιρία να πεθάνουν στο δρόμο όποτε “είναι το γραμμένο τους” και όχι όποτε το θέλεις εσύ. Τι παριστάνεις το Θεό; Αποφασίζεις εσύ για το αν θα ζήσουν ή θα πεθάνουν; Μα δεν θα τους δώσεις καμιά ευκαιρία να ζήσουν, δεν θα τους βρεις οικογένεια. Για ποιο λόγο κόπτεσαι για το αν θα πεθάνουν στο δρόμο ή από τα χέρια σου; Ο θάνατος είναι θάνατος είτε προέρχεται από ένεση, είτε από φόλα…
2.Για ποιο λόγο παριστάνεις τον ακτιβιστή και εκείνον που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των ζώων, τη στιγμή που είσαι ο ίδιος δολοφόνος; Πόσο υποκριτής είσαι όταν παριστάνεις τον ορκισμένο χορτοφάγο και τον ορκισμένο εχθρό των πειραμάτων που γίνονται (δυστυχώς) στα ζώα, αλλά στο μεταξύ έχεις πάντα στην τσέπη σου την ένεση του θανάτου;
Η ευθανασία και οι δικαιολογίες…
Οι υπέρμαχοι της ευθανασίας υγιών ζώων χρησιμοποιούν όλοι τα ίδια επιχειρήματα για να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους. Είτε θα ισχυριστούν ψευδώς πως τα ζώα που σκότωσαν ήταν πολύ άρρωστα και δεν μπορούσαν να θεραπευθούν, είτε θα ισχυριστούν πως είναι πιο θεμιτό τα ζώα να πεθάνουν από μια ένεση, παρά από φόλα ή κάποιο δυστύχημα. Εκείνο που αγνοούν επιδεικτικά όμως είναι πως αν υπάρχει έστω και μια πιθανότητα τα ζώα αυτά να επιβιώσουν και να βρουν μια οικογένεια, εκείνοι τους την στερούν!
Ας μην πάμε πολύ μακριά… Η Κύπρος είναι ένα από τα κράτη στα οποία εφαρμόζεται η μέθοδος της ευθανασίας. 15 μόλις μέρες παραμένουν στα καταφύγια, και εάν δεν υιοθετηθούν απλώς θανατώνονται. Ποιος ο λόγος της ύπαρξης των καταφυγίων αυτών λοιπόν; Υπάρχουν για να μην βλέπουν κάποιοι τα “ενοχλητικά” αδέσποτα στο δρόμο τους.
Στην Κύπρο ανησυχείς πολύ ακόμη και όταν χάσεις το ζώο σου. Σύμφωνα με μαρτυρίες φιλόζωων κατοίκων, εάν χαθεί ένα ζώο που διαθέτει microchip και καταλήξει σε κάποιο από τα καταφύγια, θα θανατωθεί , μια και ελάχιστοι διαθέτουν σκάνερ και όσοι διαθέτουν δεν γνωρίζουν πως να το χρησιμοποιήσουν! Έτσι είναι αδύνατο να εντοπιστεί ο ιδιοκτήτης του χαμένου ζώου και με το πέρασμα των 15 ημερών το ζώο απλώς θανατώνεται!
Η “μόδα” της ευθανασίας…
Οι υπέρμαχοι της ευθανασίας εμφανίζονται δειλά δειλά και στη χώρα μας. Κύριο μέσο που χρησιμοποιούν είναι ο εκβιασμός: “Υιοθετήστε το γιατί θα του γίνει ευθανασία”, ισχυρίζονται διάφοροι “φιλόζωοι” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τέτοιου είδους απειλές αλλά και πρακτικές όχι μόνο είναι κατακριτέες, αλλά είναι και επικίνδυνες. Η ευθανασία δεν θα πρέπει να θεωρείται “αναγκαίο κακό”, ούτε και θα πρέπει να εφαρμόζεται ελαφρά τη καρδία. Αν μη τι άλλο μπορεί να συμβαίνουν πολλά εγκλήματα σε βάρος των ζώων.
Διαβάστε περισσότερα…
Περισσότερες πληροφορίες για την δολοφονική δράση της PETA θα βρείτε στο
Και επειδή το γεγονός αμφισβητείται από πολλούς αξίζει να διαβάσετε επίσης:
http://www.thedailybeast.com/newsweek/2008/04/27/peta-and-euthanasia.html
Αλλά και όσα αναφέρει η ίδια η PETA:
http://www.peta.org/about/why-peta/no-kill-shelters.aspx
Στον παραπάνω σύνδεσμο αναφέρεται από τη ίδια την οργάνωση πως η ευθανασία είναι προτιμότερη από τον εγκλεισμό ενός ζώου σε κλουβί. Άλλος ένας τρόπος να δικαιολογήσουν την ανικανότητα τους να προωθήσουν τις υιοθεσίες των ζώων που καταλήγουν σε αυτούς. Παρακάτω υπάρχει το κείμενο, ώστε να μπορείτε να το διαβάσετε, ακόμη και αν οι ίδιοι το κατεβάσουν για ευνόητους λόγους…
“Some people such as alleged animal rights activist Nathan Winograd, have suggested that the solution to animal overpopulation lies with so-called “no-kill,” or “limited-admission,” animal shelters. However, these shelters are deceptive at best. Animals at “no-kill” shelters who have been deemed unadoptable may be “warehoused” in cages for years. They become withdrawn, severely depressed, or aggressive, and this further decreases their chances for adoption. Cageless facilities avoid the cruelty of constant confinement but unintentionally encourage fighting and the spread of disease among animals.
One PETA staffer who used to manage a “no-kill” shelter had a change of heart after seeing a pit bull who had lived in a cage for 12 years. He had gone mad from confinement and would spend the day slamming his body against the sides of his cage, becoming so enraged that the workers were afraid to handle him. After witnessing this miserable life, she realized that some fates truly are worse than death.
“No-kill” shelters and “no-kill” rescue groups often find themselves filled to capacity, which means that they must turn animals away. These animals will still face untimely deaths—just not at these facilities. In the best-case scenario, they will be taken to another facility that does euthanize animals. Some will be dumped by the roadside to die a far more gruesome and horrible death than an injection of sodium pentobarbital would provide. Although it is true that “no-kill” shelters do not kill animals, this doesn’t mean that animals are saved. There simply aren’t enough good homes—or even enough cages—for them all.
Open-admission shelters are committed to keeping animals safe and off the streets and do not have the option of turning their backs on the victims of the overpopulation crisis as “no-kill” shelters do. No one despises the ugly reality of euthanizing animals more than the people who hold the syringe, but euthanasia is often the most compassionate and dignified way for unwanted animals to leave the world.”
Η PETA στηρίζει επίσης και το BSL (breed specific legislation):
Διαβάστε και στη wikipedia:”PETA opposes the no kill movement, and, according to a Newsweek report, euthanizes an estimated 85% of the animals that end up at their shelter.” ,
http://en.wikipedia.org/wiki/PETA#Euthanasia_of_shelter_animals
Και φυσικά με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο θα βρείτε πολλά ακόμη για τους “φιλόζωους” φίλους μας “ακτιβιστές” χορτοφάγους της PETA…
Τα συμπεράσματα δικά σας! Μπορείτε να συνεχίσετε να κάνετε δωρεές στην PETA (όσοι το κάνετε) , μα να θυμάστε πως η οργάνωση αυτή σκοτώνει κατά μέσο όρο 6 υγιή ζώα ημερησίως…
http://http://www.trupokarudos.com
Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.
Περισσότερα άρθρα
Και το αισχος συνεχιζεται με τα δεμενα ζωα
Οι ευγενικοί άνθρωποι συχνά μοιράζονται μια βαθιά αγάπη για τα ζώα
Με Αγωνες Και Θυσια Γραφεται Η Ιστορια! Οι Μνημες Δεν Σβηνουν… Δεν Φυλακιζονται