26 Απριλίου, 2024
Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 2 λεπτά
444 Views

Και τα μικρά μας κρυώνουν…

Αν νομίζετε ότι οι απότομες αλλαγές της θερμοκρασίας ενοχλούν και δυσκολεύουν μόνον εμάς, τους ανθρώπους, θεωρώντας ότι τα ζώα είναι από τη φύση τους προορισμένα να αντιμετωπίζουν τα τερτύπια του καιρού, θα πρέπει να αναθεωρήσετε τις απόψεις σας.

Οι μικροί μας φίλοι υποφέρουν και αυτοί το χειμώνα και θα ήταν πολύ χρήσιμο να γνωρίζουμε πώς μπορούμε να τους προστατεύσουμε, ακολουθώντας μερικές απλές συμβουλές.

Κατ’ αρχήν, να θυμόμαστε ότι τα αδέσποτα ζωάκια -ειδικά οι γάτες- συνηθίζουν ν’ αναζητούν καταφύγιο κάτω από τ’ αυτοκίνητα που, όσο οι μηχανές τους είναι ζεστές, προσφέρουν ζεστασιά.

Κάντε τον σχετικό έλεγχο πριν μπείτε στο αυτοκίνητό σας αλλά, ακόμη κι αν δεν έχετε διαπιστώσει την ύπαρξη κάποιου… φιλοξενούμενου, μην ξεκινήσετε αμέσως.

Όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι χαμηλή, προσκαλέστε τον αδέσποτο σκύλο ή τη γάτα που ζει στη γειτονιά σας,να μείνει κοντά σας!

Οι γάτες θα το εκτιμήσουν ιδιαιτέρως, ενώ οι σκύλοι, δεν λένε όχι στη ζέστη και τη θαλπωρή του σπιτιού!

Εάν δεν υπάρχει τρόπος να φέρετε ένα αδεσποτακι στο σπίτι, φροντίστε να του/ς εξασφαλίσετε μια απάνεμη, στεγνή και καθαρή γωνιά εκτός σπιτιού.

Ένα σπιτάκι σκύλου, για παράδειγμα, θα πρέπει να είναι μονωμένο, να έχει επικλινή στέγη και η πόρτα του να βρίσκεται σε όψη αντίθετη από εκεί που χτυπά ο αέρας, η βροχή και το χιόνι.

Ζεστά σκεπάσματα και κουβέρτες θα βοηθήσουν πολύ την κατάσταση.

Μια γάτα, είναι σίγουρο ότι θα ψάξει να βρει τη δική της “γωνιά”, είναι όμως πολύ καλύτερα να φροντίσετε εσείς γι’ αυτό, εξασφαλίζοντάς της “στέγη” με… προδιαγραφές παρόμοιες μ’ εκείνες ενος σκύλου.

Απάγγεια, απάνεμη, προστατευμένη γωνιά με σκεπάσματα που, θα πρέπει ν’ απέχουν τουλάχιστον 10εκ. από το έδαφος.

Βρέχει ή χιονίζει! Επιβάλλεται να βάλετε στο σπίτι το ζωάκι σας!

Σκουπίστε του προσεκτικά τις πατούσες, για να μην πάθει κρυοπαγήματα.

Η βόλτα είναι απαραίτητη για το σκύλο που ζει μέσα στο σπίτι, όμως είναι προτιμότερο να την αναβάλετε αν ο καιρός είναι ιδιαίτερα ψυχρός.

Σκεφτείτε το κι έτσι:

Εάν δεν έχετε εσείς καμία διάθεση ν’ αντιμετωπίσετε τον ψυχρό αέρα, τη βροχή ή το χιόνι, ακριβώς το ίδιο ισχύει και για το ζωάκι σας.

Εάν η κακοκαιρία ή το κρύο σας βρει όταν είστε ήδη έξω, επιστρέψτε γρήγορα σπίτι!

Εάν η κακοκαιρία συνεχίζεται για μέρες και δεν μπορείτε ν’ αποφύγετε τη βόλτα, ντύστε το ζωάκι σας με προστατευτικό, μάλλινο ρούχο.

Φροντίστε να προμηθευτείτε κάτι πρακτικό και αποτελεσματικό και μην παρασύρεστε από τα… “μοντελάκια”!

Είναι ευνόητο πως, οι σκύλοι με κοντό τρίχωμα, χρειάζονται κάτι ιδιαίτερα ζεστό, καθώς είναι πιο ευάλωτοι στο κρύο.

Ελέγχετε πάντα το μπολ του νερού του αδεσποτου που ζει εκτός σπιτιού.

Εάν το νερό είναι παγωμένο, θα πρέπει να το αντικαταστήσετε με άλλο, φρέσκο και ζεστό.

Να θυμάστε, τέλος, ότι τα αδέσποτα ζώα, θα πρέπει το χειμώνα να προσλαμβάνουν 10% – 15% περισσότερες θερμίδες στη διατροφή τους απ’ όσες τις άλλες εποχές του χρόνου.

©ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!