22 Απριλίου, 2024
Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 3 λεπτά
1.136 Views

Το περιστατικό στα Γλυκα Νερα Αττικης με θυμα ενα μολις δυο μηνων βρεφος από επίθεση σκυλου ράτσας Ροτβάιλερ, που ακομα δεν εχει πληρως διαλευκανθει, εαν πραγματικα το ζωο προκαλεσε τον θανατο του, η συνεβη κατι αλλο, που πιθανοτατα θα ανατρεψει τα υπαρχοντα δεδομενα, προκάλεσε μια μεγαλη συζήτηση στα σόσιαλ μίντια για τις “επικίνδυνες” φυλές, όπου διαφάνηκε ότι ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει πολλά πράγματα για τα σκυλιά και ούτε μπορεί να αντιληφθεί το πρόβλημα.

Αντίθετα θεωρούν ότι υπάρχουν φυλές επικίνδυνες. Όπως και ο νομοθέτης το ίδιο. Άσχετα αν η άποψη των ειδικών και των εκπαιδευτών σκυλιών διαφέρει από τη δική τους… Και ούτε καν μπαίνουν στον κόπο να ψάξουν καλύτερα το θέμα.

Το διαδίκτυο για παράδειγμα, είναι γεμάτο με άρθρα και συνεντεύξεις με ειδικούς, οι οποίοι αναφέρονται στο πρόβλημα με τις επιθέσεις σκύλων κατά των ανθρώπων και δείχνουν τις πραγματικές του διαστάσεις.

Μιλούν για τα αίτια της επιθετικής συμπεριφοράς κάποιου σκύλου και αναφέρουν ότι κάτω από κάποιες προϋποθέσεις όλες οι ράτσες σκύλων μπορεί να γίνουν επιθετικές. Αν δηλαδή ο κηδεμόνας τους δεν τα κοινωνικοποιήσει σωστά και δεν τα εκπαιδεύσει, τότε πιθανόν να υπάρξει κάποιο πρόβλημα συμπεριφοράς.
Αλλά όπως οι ίδιοι αναφέρουν, η επιθετική συμπεριφορά του σκύλου δεν βρίσκεται στο dna του.

Όπως ο άνθρωπος, έτσι και ο σκύλος δεν γεννιέται επικίνδυνος… Και όλα τα σκυλιά προέρχονται από ένα κοινό DNA, όπως περίπου και οι άνθρωποι. Μπορεί όμως ο σκυλός να φτάσει σε παραβατικές συμπεριφορές, όπως συμβαίνει και με τους ανθρώπους. Αυτό συμβαίνει όταν ο σκύλος μεγαλώσει σε ένα μη υγιές περιβάλλον και κακοποιηθεί συστηματικά.

Επίσης όταν παραμεληθεί και είναι όλη μέρα κλεισμένος σε ένα κλουβί και ο κηδεμόνας του τον έχει μόνο για αναπαραγωγή, με σκοπό το κέρδος και δεν του προσφέρει αγάπη και περιπάτους, ή δεν το κοινωνικοποιεί σωστά. Τότε υπάρχει κίνδυνος ανάπτυξης επιθετικών τάσεων από τον σκύλο… Και αυτό άσχετα της φυλής του σκύλου. Επίσης ένας κηδεμόνας σκύλου με επιθετική συμπεριφορά προς τους άλλους ανθρώπους, πιθανόν να δημιουργήσει στο σκύλο ανάλογες τάσεις συμπεριφοράς.

…Και αυτά όλα ο νομοθέτης δεν τα έλαβε υπόψη του όταν θέσπισε την νομοθεσία, το λεγομενο BSL, που ισχυει σε πολλες χωρες και απαγορεύει ορισμένες φυλές τις οποίες μάλιστα χαρακτηρίζει ως επικίνδυνες… Και αυτές που ο νόμος ορίζει ως επικίνδυνες φυλές είναι: American Pit Bull, Pit Bull Terrier, Dogo Argentino, Fila Brazileiro, Japanese Tossa. Μα κύριε νομοθέτη το Pit Bull π.χ. είναι μια ράτσα σκύλου ιδανική για παιδιά. Αυτό λένε οι ειδικοί και οφείλατε να το γνωρίζετε.

Αυτον ακριβως το νομο εχουν περασει υπογειως και κατω απο τη μυτη και τα ματια των φιλοζωων, αυτοι που διαχειριζονται τον φιλοζωικο χωρο, σε συνεργασια με το αρμοδιο υπουργειο στη χωρα μας, με αποτελεσμα πολλα δεσποζομενα, αλλα και στην πλειοψηφια αδεσποτα ζωα συντροφιας, να στοχοποιουνται, φεροντας την ταμπελα του “επικινδυνου” και “επιθετικου”, καταληγοντας σε αδικο θανατο, δια της μεθοδου της ευθανασιας.

Όλα τα είδη των Pitbull είναι σκυλιά τα οποία μεγαλωμένα σωστά και με αγάπη όπως όλα τα ζώα γίνονται σκυλιά-μέλι. Ίσως πιο πολύ από άλλα σκυλιά καθώς παρουσιάζουν μια ιδιαίτερη ευαισθησία και δένονται τρομερά με τους ανθρώπους. Όχι δεν γεννιούνται δολοφόνοι. Ποτέ. Αυτό είναι καθαρά ανθρώπινη παρέμβαση (ηλιθιότητα). Έχουν άπλετη ενέργεια και πολύ όρεξη για παιχνίδια, αγκαλιές και φιλιά! Αν είναι ιδανικά για οικογένεια? 10000% ναι».

Βέβαια τα Pit Bull λόγω της μορφολογίας τους θυμίζουν παλαιστή βαρέων βαρών. Γι’ αυτό και κάποια από αυτά πέφτουν στα χέρια ανεύθυνων ανθρωπων, οι οποίοι τα χρησιμοποιούν σε κυνομαχίες.

Αν δεν θέλουμε λοιπόν να ζούμε μέσα στο ψέμα και να έχουμε λανθασμένες αντιλήψεις, πρέπει να αρχίσουμε ένα δημόσιο διάλογο για το θέμα, ώστε να τεθεί στις σωστές του βάσεις, να καταρριφθούν οι μύθοι και να κατανοήσει ο πολίτης το πρόβλημα. Αλλά και η ίδια πολιτεία ώστε να ληφθούν τα σωστά μέτρα και να αποφευχθούν τα χειρότερα.

©ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!