3 Δεκεμβρίου, 2023
Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 2 λεπτά
609 Views

[wpv-post-body][wpv-post-title][wpv-post-shortcode]Παρασκευή 30/10 στις 12:00 έξω απο το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης.

Όσ@ μπορούμε πηγαίνουμε, τα ζώα μας χρειάζονται.

📷ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΗΣ ΓΟΥΝΑΣ

Η κυβέρνηση προχώρησε στην οικονομική ενίσχυση (για ακόμη μία φορά) της βιομηχανίας της γούνας.
📷📷( 3.000.000,00 €) τρία εκατομμύρια Ευρώ για την στήριξη των δολοφόνων- γουνοφόρων, ενώ οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης είτε έχουν καταργήσει είτε οδεύουν προς κατάργηση των εκτροφείων γουνοπαραγωγων ζώων.

Αν ήταν γάτες και σκύλοι θα είχαν βγει όλοι στους δρόμους, τώρα που αφορά άλλα ζώα δεν μιλάει κανείς.
Μην κλείνεις στα μάτια στην αδικία και στην δολοφονία, έλα και εσύ στη διαμαρτυρία έξω απο το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης.

ΜΕΧΡΙ ΚΑΘΕ ΖΩΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ 📷

https://www.facebook.com/photo?fbid=3372688882826527&set=a.699982406763868

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΟΥΝΑΣ

ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/10 ΩΡΑ 12.00

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΧΑΡΝΩΝ 2 – ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΘΗΣ

Η βιομηχανία γούνας αποτελεί έναν πραγματικό εφιάλτη για τα εκατομμύρια μη ανθρώπινα ζώα που μαρτυρούν στις εγκαταστάσεις της. Εκτιμάται πως κάθε χρόνο δολοφονούνται πάνω από 50 εκατομμύρια εκτρεφόμενα ζώα μόνο κι μόνο για να φορεθούν από τον άνθρωπο.

Φυσικά όπως και κάθε άλλη κτηνοτροφική μονάδα έχει τεράστιες επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Τα εκτροφεία γουνοπαραγωγής ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση των παγκόσμιων ρύπων, της ενεργειακής σπατάλης κι είναι πηγή μόλυνσης για τις γύρω περιοχές στις οποίες δραστηριοποιούνται.

Η βιομηχανία γούνας αναπτύσσεται τα τελευταία δέκα χρόνια στον ελλαδικό χώρο όχι εξαιτίας της αύξησης της ζήτησης για τα προϊόντα της αλλά λόγω των τεράστιων επιδοτήσεων που λαμβάνουν οι εκτροφείς και οι γουνέμποροι από το κράτος.

▶Πρόσφατα η κυβέρνηση προχώρησε στην οικονομική ενίσχυση της βιομηχανίας της γούνας με το ποσό των 3.000.000,00 € ευρώ (τρία εκατομμύρια Ευρώ).

Σε περίοδο οικονομικής κρίσης και εν μέσω πανδημίας, ενώ οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης είτε έχουν καταργήσει είτε οδεύουν προς κατάργηση των εκτροφείων ζώων για γούνα, προσβάλλει όχι μόνο τους Έλληνες φορολογούμενους (οκτώ στους δέκα Έλληνες συμφωνούν με την κατάργηση της γουνοπαραγωγής), αλλά και τους πολίτες των ευρωπαϊκών κρατών που θεσμοθέτησαν την κατάργηση της εκτροφής και θανάτωσης ζώων για τη γούνα τους.

Πριν λίγες μέρες, η Πολωνία που είναι η τρίτη μεγαλύτερη πηγή παραγωγής γούνας ψήφισε την κατάργηση της κι το παράδειγμα της ακολούθησε και η Γαλλία.

Όλα λοιπόν έξω από το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης, την Παρασκευή 30/10, ώρα 12.00, για να ξανά δώσουμε μία ακόμη μάχη.

Θα τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας για τον covid-19. Παρακαλούνται τα άτομα που θα έρθουν στην διαμαρτυρία να φορούν προστατευτική μάσκα και να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας. Πρέπει να είμαστε πολλα/ες/οι και πρέπει να είμαστε ασφαλείς!

Όσο αυτά θα υποφέρουν στις φάρμες εμείς θα βρισκόμαστε έξω από το υπουργείο για να αγωνιστούμε για τα δικαιώματα τους.

Μέχρι όλα να είναι ελεύθερα.

https://www.facebook.com/events/706747516605652/

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!