26 Ιουλίου, 2024

Να βρεθουν και να τιμωρηθουν ολοι οι εκμεταλλευτες και οι κερδοσκοποι των αδεσποτων ζωων συντροφιας που τα διακινουν μεσω pet trafficking και να αποδωθει δικαιοσυνη, οπως ακριβως γινεται και σε trafficking παιδικων ψυχων και συνανθρωπων μας

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 7 λεπτά
874 Views

Το ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ και η προσφυγή κατά του ελληνικού κράτους στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο της Χάγης, για τη γενοκτονία των ζώων της Αστικής και Άγριας Πανίδας με μαζικες δηλητηριασεις- ευθανασίες πάσας μορφής.

Νέα εκστρατεία ξεκινά το ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ , αυτή τη φορά εναντίον των αρχών της Ελλάδας. Ο λόγος? Η περισυλλογή του αδεσποτου τετραποδου πληθυσμού της χώρας και η ευθανασία τους, όπως και οι μαζικες δηλητηριασεις, αντί της στείρωσης και εμβολιασμού τους.

Οι ελληνικές αρχές, προχώρησαν σε αυτές τις ενέργειες, με μια σειρά από ντιρεκτιβες από την Ε.Ε., βάση ζωομνημονιου. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση της Ελλάδας κάνει τα στραβά μάτια σχετικά με την οδηγία που βασίζεται στη μείωση του πληθυσμού τους, θεωρωντας τα αδέσποτα λυσσυποπτα, βαφτίζοντας το μεγαλύτερο ποσοστό τους επιθετικά και επικινδυνα.

Όσον αφορά το αρμόδιο υπουργείο, μέσω εγκυκλίου πληρώνει 50 ευρώ ανά κεφαλή σε κυνηγούς αλεπουδων για την εξολόθρευση τους, με επίσημη εγκύκλιο και ανεπίσημα δίνει εντολή στους “ρυθμιστές” της φύσης να εξοντώσουν και άλλα ζώα της άγριας Πανίδας, όπως λύκοι και αγριογούρουνα.

Καθώς η ελληνική κυβέρνηση αρνείται να εξετάσει το πραγματικό πρόβλημα, χωρίς να έχει γίνει ποτέ επίσημη καταγραφή του αριθμού των αδέσποτων, αυτά περιφέρονται στους δρόμους και εξαρτώνται από τα σκουπίδια και την καλοσύνη των φιλοζωων, για να επιβιώσουν.

Ενώ η κυβέρνηση προσποιείται πως είναι τυφλή για τα δημοτικά κυνοκομεια κολαστηρια και τα άσυλα που διαχειριζονται συλλέκτες ζώων, τα εξαιρετικά υψηλά ποσοστά παράνομων πωλήσεων κουταβιών στη χώρα, όπως και το ανεξέλεγκτο Pet trafficking, έχει αποφασίσει να δείξει “ευαισθησία” δια των ευθανασιων πάσας μορφής, αντί της στείρωσης και των εμβολιασμων. Τα εκατομμύρια ευρώ που δίνει η Ε Ε. γι’ αυτό το σκοπό, καταλήγουν σε βαθειες τσέπες.

Αυτό είναι ένα κάλεσμα σε όλους τους ακόλουθους του κινήματος. Χρειαζόμαστε τη συμβολή σας σε αυτή την εκστρατεια κατά της κακοποίησης των ζώων στην Ελλάδα. Πρέπει ο καθένας από εσάς να διαμηνυσει στους επικεφαλεις της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και της ίδιας της Ε.Ε., ότι η δολοφονία των ζώων δεν είναι αποδεκτή.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε οι σφαγές τους να περάσουν απαρατήρητες από τους ανθρώπους. Πρέπει να μιλήσουμε για όσους δεν μπορούν. Πρέπει να υπερασπιστούμε τους ανυπεράσπιστους και να μην επιτρέψουμε το Ολοκαύτωμα τους. Είμαστε η φωνή τους!!!Δεν κλείνουμε τα μάτια μας, ούτε τρώμε τα παραμύθια περί χωρών που είναι παράδεισοι για όλα τα ζώα, αλλά κυρίως για τα αδέσποτα που φεύγουν κατά χιλιάδες γι’ αυτούς τους προορισμούς, μεσω pet trafficking, με τις ευλογιες του κρατους, της εκαστοτε κυβερνησης και την συνεργια αρμοδιων υπουργειων, κρατικων ΜΚΟ και των ελληνικων αρχων !!!

Δεν υποστηριζουμε οτι δεν γινονται και καποιες σωστες υιοθεσιες στο εξωτερικο, αλλα αυτες αποτελουν σταγονα στον ωκεανο και αντιπροσωπευουν ενα μικρο ποσοστο.

Ειμαστε το ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ. Το μεγαλυτερο κινημα σε ολη τη χωρα.

Εκπροσωπουμε ολα τα ζωα σε πανελλαδικο και παγκοσμιο επιπεδο, διεκδικοντας και παλευοντας τα δικαιωματα τους και ειδικοτερα τα αδεσποτα ζωα , χωρις να υποθαλπουμε την ευζωια τους πισω απο επιφανειακες ενεργειες δηθεν για την προστασια τους.

Ειμαστε οι φιλοζωοι ακτιβιστες που με ιδιωτικη πρωτοβουλια κατεβαλαν υπερπροσπαθεια επι σειρα ετων, πιεζοντας τις κυβερνησεις ωστε να μετατραπει η κακοποιηση ζωου απο πλημμελημα σε κακουργημα.

Δυστυχως ο κρατικος φορεας επιλεκτικα τροποποιησε το νομο, συμφωνα με τα συμφεροντα των τραστ και των συντεχνιων και για αλλη μια φορα στις περισσοτερες των περιπτωσεων δεν εφαρμοζεται εκει που πρεπει και ετσι οπως πρεπει, για το καλο των ζωων.

Με αυτη μας την παρεμβαση, θελουμε να τονισουμε προς καθε Αρχη, πως δεν θα επιτρεψουμε πολιτικα και φιλοζωικα παιγνιδια εις βαρος των αδεσποτων ζωων.

Μετα απο δεκαδες τροπολογιες στον νομο 4039/12, αμετρητες ημεριδες με προσκεκλημενους φιλοζωικους φορεις, εισαγγελεις, εκπροσωπους Αστυνομικων Αρχων, Δημων, ακομη και εκπροσωπους απο αλλες χωρες που πολλοι απο σας αρεσκεστε να αποκαλειτε “πολιτισμενες”, παρα το γεγονος οτι στις χωρες αυτες τα ζωα θανατωνονται κατα κορον , οι κακοποιησεις ειναι αμετρητες και με λιγα λογια, χωρις να εχουν καταφερει τιποτα απολυτως στις δικες τους χωρες, ερχονται να διαφωτησουν εμας, που ειμαστε η μοναδικη χωρα στον κοσμο που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ. Παρ’ ολα αυτα, τα αδεσποτα ζωα παραμενουν να βιωνουν την τρισχειροτερη απανθρωπη μοιρα τους, που παραπεμπει σε γενοκτονια.

Ουτε καν οι δεκαδες ξενες φιλοζωικες οργανωσεις που εχουν κατακλυσει την χωρα μας και μεταφερουν σε καθημερινη βαση και με ολα τα μεταφορικα μεσα, αδεσποτα μας μαζικα στο εξωτερικο, εχουν καταφερει να μειωσουν στο ελαχιστο το τεραστιο προβλημα των αδεσποτων, σε συνεργασια με τις κρατικες ΜΚΟ, υπο την αιγιδα των αρμοδιων υπουργειων.

…Και πως θα μπορουσε να συμβει αυτο αλλωστε, οταν τα αδεσποτα ζωα για τις συγκεκριμενες οργανωσεις ειναι απλα τροπος επιβιωσης τους.

Δεν ειναι δυνατον η κυβερνηση να μην γνωριζει οτι αυτες οι κατα τα αλλα φιλοζωικες οργανωσεις στις χωρες τους ονομαζονται Φιλοζωικες ΜΚΟ-Εμπορικες Εταιρειες και υποκεινται σε φορολογια οπως καθε αλλη εμπορικη εταιρεια.

Πως μπορει λοιπον μια Εμπορικη Εταιρεια να αγωνιστει να μειωθει το ειδος που της αποδιδει κερδος?

Παρ’ολα αυτα, ολες οι προηγουμενες κυβερνησεις και η νυν, εδωσαν και δινουν το δικαιωμα σε ολες αυτες τις ξενες οργανωσεις το δικαιωμα να μεταφερουν τα αδεσποτα μας στις χωρες τους, χωρις ποτε κανεις να ελεγξει την καταληξη αυτων των ζωων.

Γνωριζουμε τις προσπαθειες που εχουν γινει επανηλλημενα απο τις κρατικες ΜΚΟ  ωστε να τους επιτραπει πλεον και επισημα και με τη βουλα του κρατους να μεταφερουν τα αδεσποτα μας σε καταφυγια ξενων χωρων.

Για το θεμα αυτο ενοχλουσαν χρονια τωρα τον εκαστοτε Υπουργο και ξαφνικα εν’ μεσω κρισης και “ιου” η νυν κυβερνηση ειναι ετοιμη να ενδωσει στο απολυτως παραλογο αυτο αιτημα, υποστηριζοντας το διεθνες pet trafficking, η αλλιως την εμπορευματοποιηση των ζωων συντροφιας.

Καμια χωρα στον κοσμο  δεν ειναι σε θεση να αφομοιωσει τον τεραστιο αριθμο των αδεσποτων που διακινουν οι ανθρωποι αυτοι κι αυτο το γνωριζουμε απαντες.

Τα αδεσποτα απλως χρησιμοποιουνται ως κραχτες εισερχομενων δωρεων και Κρατικων επιδοτησεων απο την Ε.Ε. και γι’αυτο ειναι απαραιτητο να διατηρουν τα καταφυγια-κολαστηρια τους παντα γεματα.

Καποια απο αυτα ισως καταληγουν σε υιοθεσιες. Τα υπολοιπα???

Οπως φαινεται, ουτε η Πολιτεια αλλα ουτε οι εμπλεκομενοι ειναι σε θεση να δωσουν απαντησεις σ’αυτο το απλο και λογικο ερωτημα.

Ο χωρος των αδεσποτων κατοικιδιων ειναι ενας χωρος εκμεταλλευσης και κερδοσκοπιας απο πολλους παραγοντες. Πολλοι οι εμπλεκομενοι σ’αυτη την ασταματητη διακινηση των ζωων.

Δημοι κανουν συμβασεις χιλιαδων Ευρω για στειρωσεις αδεσποτων με κτηνιατρους, που δεν εχουν ουτε ενα κλωβο για την αντιβιωση του ζωου μετα απο μια τετοια εγχειρηση.

Χωματερες εχουν γινει θερινα αλλα και χειμερινα δημοτικα καταφυγια. Ζωα αρρωστα και πεινασμενα περιμενουν τον θανατο να τα λυτρωσει αναμεσα στα σκουπιδια, αλλα οι συμβασεις τρεχουν.

Ιδιωτικα φιλοζωικα καταφυγια, αποθηκες ψυχων, χειροτερα απο κολαστηρια, οπου τα ζωα ζουν κατω απο φρικτες συνθηκες μεσα σε λασπες, ξυλα και σιδερα, μεχρι την ωρα που θα τα κλεισουν στα κλουβια μεταφορας και θα τα μεταφερουν στο εξωτερικο μεσω pet trafficking.

Πολιτες δηλωνουν φιλοζωοι εμφανιζοντας διαρκως κακοποιημενα ζωα και ζητωντας χρηματα για την ιαση τους.

Φιλοζωοι κανουν μονοι τους ιατρικες πραξεις, εμβολιαζουν και τσιπαρουν, σφραγιζοντας μονοι τους τα διαβατηρια των ζωων με πλαστες σφραγιδες κτηνιατρων, οι οποιοι παρεπιπτοντως, οταν τους ενημερωνουμε , απαντουν μ’ενα απλο “δεν γνωριζουμε τιποτα για το θεμα”. Δεν τους αφορα ως φαινεται οτι φιλοζωικες οργανωσεις Ελληνικες και ξενες χρησιμοποιουν τις σφραγιδες τους παραποιημενες με την υπογραφη τους σε πρωτη θεα.

Ζωα που εχουν βγει στο εξωτερικο, παραμενουν δηλωμενα ως επανεταγμενα στο πουθενα.

Ζωα που υιοθετουνται κι αντι να δηλωθουν στο ονομα του κηδεμονα τους, δηλωνονται ως επανεταγμενα αδεσποτα.

Αναπηρα ζωα σε πολυ ασχημη κατασταση μεταφερονται σε κλινικες του εξωτερικου και δεν τα ξαναβλεπει κανεις.

Δημοι, κτηνιατροι και φιλοζωικες ΜΚΟ, σε ενα ατελειωτο οικονομικο παρε-δωσε, με τα αδεσποτα να πεθαινουν η να εξαφανιζονται.

Μια ματια σε φιλοζωικες σελιδες και φιλοζωικα προφιλ σε διαδικτιακους ιστοτοπους θα σας αποδειξουν το μεγεθος της ατασθαλιας σ’αυτον τον τοσο τραγικο χωρο. Παρ’ ολα αυτα, καμια Αρχη δεν συγκινειται απο τα νεκρα, κακοποιημενα, η’ τα ζωντανα κουφαρια που απεγνωσμενα γυρευουν ενα χαδι και λιγη φροντιδα.

Σε ολη την ελληνικη επικρατεια εχουν δημιουργηθει κρεματορια αδεσποτων ζωων.

Εμεις, οι χιλιαδες αγνοι φιλοζωοι πολιτες, που βλεπουμε την κατασταση να επιδεινωνεται, νιωθουμε οργη αλλα και θλιψη συγχρωνως, που κανενας φορεας μεχρι τωρα δεν εχει δωσει λυση στο θεμα παρα τα τεραστια χρηματικα ποσα που κατασπαταλωνται στο ονομα της ευζωιας και της φροντιδας των αδεσποτων.

Ποσο δυσκολο ειναι να καταγραφουν τα δεσποζωμενα ζωα συντροφιας?

Ποσο δυσκολο ειναι να δωθει μια επισημη απαντηση για την ιχνηλασιμοτητα των αδεσποτων ζωων, εντος και εκτος Ελλαδας?

Ποσο δυσκολο ειναι να γινουμε για μια φορα πολιτισμενοι και ολοι οι φιλοζωοι φορεις να βοηθησουν ωστε τα φυλακισμενα στα δημοτικα καταφυγια να εχουν μια ανθρωπινη επαφη?

Ποσο δυσκολο ειναι να ελεγχθουν τα ιδιωτικα κολαστηρια και να απελευθερωθουν τα ζωα απο τις λασπες και την αγνωστη μοιρα τους?

Ποσο δυσκολο ειναι να ελεγχθουν οι ΜΚΟ, που μοναδικη τους μεριμνα εχουν την διακινηση των αδεσποτων στο εξωτερικο μαζικα, μεσω pet trafficking, που η κυβερνηση θελει να νομιμοποιησει σε νεο υπουργειο εσωτερικων υποθεσεων, στο οποιο ανηκουν οι Δημοι και καταληγουν τα πακετα της Ε.Ε.?

Ποσο δυσκολο ειναι και καθε φορα απλως παραχωρειται και ενα αιτημα των κερδοσκοπων των αδεσποτων, οπως εγινε και με το δικαιωμα ξενων οργανωσεων να συνεργαζονται δηθεν ως προς τις υιοθεσιες των ζωων με τις ελληνικες ΜΚΟ?

Ποσο δυσκολο ειναι οι εκαστοτε Δημοι να πραξουν πολιτισμενα και να μην επιτρεπουν τον διασυρμο και την δυσφημιση των περιοχων τους?

Εξελιγμενες φολες που μονο απο φαρμακεια και καταστηματα γεωργικων ειδων μπορουν να αγοραστουν.

Ποσο δυσκολο ειναι να καταγραφονται τα στοιχεια των ατομων που αγοραζουν αυτα τα δηλητηρια καθως και η ποσοτητα που αγοραζεται?

Απαιτουμε να τιμωρουνται ολοι οι κερδοσκοποι σε οποιον χωρο κι αν ανηκουν. Ειτε προκειται για Δημο, ειτε για ΜΚΟ, ειτε για επαγγελματια φιλοζωο.

Απαιτουμε να μας δωθουν τα στοιχεια των αδεσποτων που εχουν μεταφερθει σε καταφυγια, στο εσωτερικο και στο εξωτερικο, τα τελευταια 20 χρονια.

Απο ελληνικες κρατικες ΜΚΟ, που συνεργαζονται με συγκεκριμενες ξενες ΜΚΟ  και αφορουν συγκεκριμενα αδεσποτα, των οποιων διαθετουμε τις φωτογραφιες και τις ημερομηνιες που μεταφερθηκαν στο εξωτερικο κι απο ποιον.

Απαιτουμε επιτελους να μπει μια ταξη σ’ αυτον τον ευαισθητο χωρο των αδεσποτων και να γινει μια ασπιδα προστασιας αυτων των ψυχων που τοσο εχουν ταλαιπωρηθει και ταλαιπωρουνται καθημερινα.

Να βρεθουν και να τιμωρηθουν ολοι οι εκμεταλλευτες και οι κερδοσκοποι των αδεσποτων ζωων συντροφιας που τα διακινουν μεσω pet trafficking και να αποδωθει δικαιοσυνη, οπως ακριβως γινεται και σε trafficking παιδικων ψυχων και συνανθρωπων μας.

Εαν δεν γινει αυτο, να ειστε σιγουροι οτι ειναι θεμα χρονου οι φιλοζωοι πολιτες να παρουν την κατασταση στα χερια τους, με οτι συνεπαγεται αυτο.

©ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!