20 Απριλίου, 2024
Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 3 λεπτά
478 Views

Πολλες φορες εχει γινει λογος και εχοuν δοθει υποσχεσεις και εχουν βγει στην επιφανεια προγραμματισμοι για το φιλοζωικο ζητημα. Προσπαθειες ομως που δεν εχουν αποδωσει τοσο, ωστε να υπαρξει ενα ικανοποιητικο αποτελεσμα.

Καλο ειναι να πανηγυριζεις, οταν δεις τα λογια να γινονται πραξεις και οι πραξεις αυτες να δουλευουν ικανοποιητικα προς ολους τους φιλοζωους. Γιατι αν δουλευουν για μια μεριδα απο αυτους, ειναι ανεπαρκης η λυση.

Ο σκοπος ειναι κοινος και ενας και ειναι αυτονοητος. Καλυτερες συνθηκες για τα ζωα και καλυτερη μεταχειριση τους, απο καθε αποψη. Πως ομως δυο τοσο απλα πραγματα, να γινονται τοσο περιπλοκα?

Ειναι αποριας αξιο. Ισως γιατι οι κινησεις που περιλαμβανουν υποσχεσεις, μπορει να γινονται και προς οφελος καποιων. Να ωφεληθουμε δηλαδη καποιοι απο εμας και να ωφεληθουν απο αυτο παραλληλα και ατομα του πολιτικου χωρου.

Σιγουρα το ζητημα θελει πολιτικη λυση, αλλα οχι με αυτον τον τροπο.. Και αυτο το λεμε γιατι οταν θελεις σε καποια πραγματα να επεμβαινει ο νομος, σαφως και θα ζητησεις πολιτικη λυση. Το πως διαμορφωνεις ομως αυτη σου την απαιτηση, ειναι αλλου παπα ευαγγελιο.

Υπαρχει ο τροπος να ζητηθει κατι, χωρις να προωθηθει παραλληλα καποιος που θελει την ψηφο σας? Γιατι σιγουρα δεν τον πηρε ο πονος για τα ζωα. Απλα προσπαθει να ωφεληθει παραλληλα μεσα απο αυτο.

Απο την αλλη, χρησιμοποιουνται τροποι, οι οποιοι ενω προβαλλουν μια απαιτηση, παραλληλα προβαλλεται και καποιος, ο οποιος ερχεται σαν σωτηρας να δωσει την λυση.

Ποσο οφελος εχει κατι τετοιο στην ουσια του, κανεις δεν γνωριζει.

Ετσι δεν γινεται να δουλεψει σωστα αυτο που ζηταμε. Θα ηταν προτιμοτερο να αποφευγονταν ολες αυτες οι προβολες και να δουμε πραγματα επι της ουσιας, να βλεπουμε λυσεις στα προβληματα μας. Γιατι απο υποσχεσεις χορτασαμε.

Ειναι πολυ ευκολο να υποσχεθεις κατι και να τα βρεις μπαστουνια στην υλοποιηση του. Ειναι πολυ ευκολο να ζητας να αλλαξει το συνταγμα, ο οποιο αυτη τη στιγμη δεν εχει και μεγαλη αξια, οταν δεν λαμβανεται υπ’ οψιν σε οτι αποφασιζεται.

… Και με τις κακοποιησεις, τι γινεται? Σαφως και τα ζωα κακοποιουνται. Ειναι ενα πολυ συχνο φαινομενο. Ενας ισορροπημενος και πολιτισμενος ανθρωπος, δεν αντεχει ουτε καν στην ιδεα αυτη. Ομως αυτο το φαινομενο συνεχιζεται και αυτη τη στιγμη εχει γινει και αντικειμενο εκμεταλλευσης, απο την προβολη του στα ΜΜΕ…

…Και βεβαια εδω εχουμε να πουμε οτι αυτα δεν ειναι τα μοναδικα περιστατικα κακοποιησης. Ειναι δοσμενα περιστατικα, απο καποιους φορεις που δεν ανταποκρινονται ουτε στην καθημερινοτητα, ουτε σε ολων των ειδων κακοποιησεις.

Το τι θελουν να προωθησουν πραγματικα πισω απο αυτο, ειναι μια αλλη ιστορια. Ουτε ξαφνικα τα ΜΜΕ ξυπνησαν και ανακαλυψαν την πυριτιδα. Ολα εχουν τη σκοπιμοτητα τους. Οπως πισω απο καθε σκοπιμοτητα, προβαλλονται καποια πραγματα και καποια αλλα που θα επρεπε να προβληθουν, αποσιωπουνται. Παλιο κολπο που πιανει τοπο, οποτε χρειαστει.

Πως ειναι δυνατο να κυκλοφορουν μονο συγκεκριμενες φωτογραφιες και βιντεο κακοποιημενων ζωων και να μην παρουσιαζονται φωτογραφιες απο τους μπογιες που περισυλλεγουν αδεσποτα, κακοποιωντας τα, η απο ασυλα της ντροπης? Αυτα τα αποκρυπτουν ολα. Επιλεκτικα πρεπει να ξερουμε τι συμβαινει και οχι στην ουσια του.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΒΑΘΕΙΑ ΚΛΕΙΣΜΕΝΕΣ ΣΕ ΣΥΡΤΑΡΙΑ. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΥΤΑ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ, ΠΟΥ ΕΝΝΙΟΤΕ ΜΑΣ ΤΑΙΖΟΥΝ.

Οι φορεις, τα καναλια, τα site και οτι αλλο συμμετεχει σε αυτη την ιστορια, κατευθυνονται και εξυπηρετουν συγκεκριμενους σκοπους…

… Και αυτο αποτελει το φιλοζωικο κινημα, που εμεις πιστευουμε οτι θα μας λυσει τα προβληματα.

Ποσο βαθεια νυχτωμενοι ειμαστε ολοι μας… Και ποσο αργουν να ξημερωσουν καλυτερες ημερες, δεν το φανταζεται κανεις. Σιγουρα ομως με αυτο το συστημα αργουν και παρα πολυ…

… Και αν δεν συνελθουμε και δεν ξυπνησουμε, μια ζωη θα ειμαστε αναγκασμενοι να ξαναβλεπουμε το ιδιο εργο. Στο ιδιο εργο θεατες απο το παρελθον, στο παρον και στο μελλον.

Καποτε αυτη η ταινια πρεπει ν’ αλλαξει και να παιχτει κατι αλλο. Εσεις δεν βαρεθηκατε? Εμεις βαρεθηκαμε αφανταστα.-

https://www.facebook.com/panhellenicmovementforanimals/photos/a.263973073629541/963653720328136

©ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

©ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!