28 Μαΐου, 2023

Σε μια πρωτοφανή επιχείρηση εξελιχθηκε η αναζήτηση της Dafna, που χάθηκε στην Πάτρα

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Ανάγνωση σε: 2 λεπτά
1.341 Views

Μια πρωτοφανής επιχείρηση αναζήτησης ενός σκύλου που έχει χαθεί, βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες σε εξέλιξη από την περιοχή του νέου λιμανιού της Πάτρας και προς την πλευρά της Δυτικής Αχαϊας.

Φιλόζωοι εθελοντές ανέλαβαν να βοηθήσουν μια οικογένεια ρώσων τουριστών από τη Μόσχα, που ήρθαν στην περιοχή με το τροχόσπιτό τους, έμειναν για λίγες ημέρες και λίγο πριν αναχωρήσουν, έχασαν τα ίχνη της αγαπημένης τους σκυλίτσας, που ακούει στο όνομα Ντάφνα (Δάφνη).

Η κόρη τους, ηλικίας 3,5 ετών, είναι πολύ δεμένη με τη σκυλίτσα και γι΄αυτό δηλώνουν αποφασισμένοι να μην φύγουν από την Πάτρα, αν πρώτα δεν βρεθεί ο τετράποδος φίλος τους.

Βρίσκονται στην Πάτρα για εννέα ημέρες και αναζητούν τη Δάφνη φωνάζοντάς την, μέρα – νύχτα παντού. Μαζί τους βρίσκονται και εθελοντές φιλόζωοι, που ψάχνουν από το νέο λιμάνι μέχρι την περιοχή του Αράξου. Μάταια ως τώρα.

«Βοηθήστε μας. Είμαστε απελπισμένοι. Ψυχικά και σωματικά…» αναφέρουν στο μήνυμά τους οι ρώσοι τουρίστες και οι εθελοντές φιλόζωοι που βρίσκονται κοντά τους.

Η προσπάθεια έγινε γνωστή μέσα από μια ομάδα που οργανώθηκε στο facebook, με την ονομασία «Find Dafna in Patra», με αρκετούς φιλόζωους να ψάχνουν το ζώο, σε παλιά εργοστάσια και κτίρια, ακόμα και σε νεκροταφεία και γενικά, οπουδήποτε μπορεί να έχει πάει το σκυλί για να βρει καταφύγιο.

Κάποιοι έχουν πει ότι είδαν το σκυλί στις παραλίες Μουρτά και στο Μιντιλόγλι, στην Οβρυά, ενώ υπήρξε και μια μαρτυρία για τον Αλισσό, που όμως δεν επιβεβαιώθηκε. Οι έρευνες έγιναν κατά μήκος της κοίτης του ποταμού Γλαύκου, ενώ συνεχίστηκαν σε Ροϊτικα, Βραχνέικα, Τσουκαλέικα, κ.ά.

Χθες κάποιοι εθελοντές έψαξαν κατά μήκος της κοίτης του Γλαύκου, ενώ η έρευνα θα συνεχιζόταν το απόγευμα στο Μιντιλόγλι.

Η Δάφνη είναι ένα σκυλί γένους θηλυκού και ράτσας Γουίπετ, μπεζ χρώματος και φέρει ένα τατουάζ που αναγράφει: MAB 2219. Εχει επίσης τσιπάκι, ουλή στον δεξιό γοφό της και φορούσε καφέ πλαστικό περιλαίμιο την ημέρα που χάθηκε.

Η Ντάφνα είναι ένα ιδιαίτερο σκυλί διαμερίσματος. Ετσι μαθημένη από μωρό, φοβάται τα χορτάρια, τα νερά, ξέχναγε ακόμη και να πιει νερό αν δεν της έδινε η ιδιοκτήτρια της, χωρίς καμία αίσθηση κατεύθυνσης και με αρκετές φοβίες.

Ως εκ τούτου, είναι πολύ πιθανό, το σκυλί να είναι φοβισμένο και να κρύβεται κάπου. Γι΄αυτό, οι εθελοντές συνιστούν σε όποιον την βρει, να μην την τρομάξει, αλλά να ειδοποιήσει αμέσως την ομάδα που έχει δημιουργηθεί.

Οποιος έχει κάποια πληροφορία, μπορεί να επικοινωνήσει με την ομάδα «Find Dafna in Patra» στο Facebook, ή στα τηλέφωνα . 6936600942 και 6976576720 ή στο email tector@mail.ru και στο Facebook στη σελίδα του Artem Vlasovets.

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Please follow and like us:
error3
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!