26 Απριλίου, 2024

Έγιναν οι πρώτοι συνθετικοί σκύλοι για να μη χρησιμοποιούνται αληθινοί για τα πειράματα

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 3 λεπτά
850 Views

Γιατί αν θέλουμε, όλα γίνονται

Δυστυχώς τα ζώα που χρησιμοποιούνται καθημερινά στα διάφορα πειράματα μέσα στα εργαστήρια όλου του κόσμου είναι αμέτρητα. Οι συνθήκες αυτών των πλασμάτων εκεί είναι γνωστές. Γνωστά επίσης είναι και τα βασανιστήρια που υφίστανται.

Πολλά επίσης είναι και τα ζώα, μεταξύ αυτών και ο σκύλος, που χρησιμοποιούνται ως πειραματόζωα για να κάνουν την πρακτική τους οι κτηνίατροι. Ζώα ζωντανά που υφίστανται τα πάντα για χάρη της Ιατρικής. Μεγάλο θέμα και ακόμα μεγαλύτερη η συζήτηση.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Τα τελευταία χρόνια όμως κάτι φαίνεται να αλλάζει καθώς πολλά κτηνιατρικά εργαστήρια που βρίσκονται σε Πανεπιστήμια, κυρίως στην Αμερική, χρησιμοποιούν ψεύτικα, συνθετικά σκυλιά, στα οποία πάνω τους μαθαίνουν οι νέοι κτηνίατροι. Αυτό πρόκειται για ένα μεγάλο και ευχάριστο βήμα.

Αυτό το ψεύτικο ζώο από καουτσούκ (Διαθέτει εσωτερικά όργανα που λειτουργούν και αίμα. Έχει καρδιακό σφυγμό, κυκλοφορικό σύστημα και μπορεί να αναπτύξει διάφορες αρρώστιες) διατηρείται σε κατάψυξη και ξεψύχεται την κατάλληλη στιγμή-τρεις μέρες πριν- ώστε να χρησιμοποιηθεί ως πειραματόζωο. Είναι κατασκευασμένο από νερό, αλάτι και ίνες, είτε φυτικές είτε συνθετικές, όπως από πολυεστέρα, και στις κανονικές διαστάσεις ενός σκύλου.

Η εταιρεία που το κατασκεύασε λέγεται SynDaverLabs και έχει δημιουργήσει για τους ίδιους λόγους και συνθετικό άνθρωπο που παρουσιάστηκε στη δημοσιότητα το 2015.

Σύμφωνα με το Cornell University Hospital for Animals: “Οι περισσότεροι φοιτητές δεν νιώθουν καθόλου καλά όταν κάνουν την πρακτική τους σε ένα κανονικό ζώο. Το κόψιμο μάλιστα είναι η χειρότερη στιγμή τους. Για αυτό είναι καλύτερο να γίνεται σε κάτι που μοιάζει πολύ σε ζώο αλλά δεν είναι ζωντανό. Από την άλλη δεν υπάρχει και το ηθικό θέμα της χρησιμοποίησης των ζώων ως πειραματόζωα. Το πραγματικό ζώο δυστυχώς μετά την πρακτική θα πρέπει να θανατωθεί”.

Ο ιδρυτής της εταιρείας Christopher Sakezles αναφέρει: “Βασικά μοιάζει με ένα τρισδιάστατο παζλ. Είναι ολοκληρωμένο. Υπάρχουν κόκαλα, μύες, όργανα, αρτηρίες και φλέβες και είναι όλα ξεχωριστά. Εάν ένα συγκεκριμένο μέρος αφαιρεθεί, όπως συμβαίνει όταν χειρουργείτε, το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να αντικαταστήσετε αυτό το μέρος”.

Όταν ο συνθετικός σκύλος δεν χρησιμοποιείται για πείραμα, θα πρέπει να φυλάσσεται σε ειδικό υγρό-κάτι σαν το νερό της πισίνας- ώστε να διατηρηθεί όπως είναι και να μην ξεραθεί.

Η εταιρεία ήδη ετοιμάζει και ένα συνθετικό άλογο.

Για την ιστορία, το κάθε συνθετικό σκυλί στοιχίζει πάνω από 25 χιλιάδες δολάρια. Καταλαβαίνουμε λοιπόν τους λόγους που χρησιμοποιούν πραγματικά ζώα. Δεν στοιχίζουν τίποτα. Όπως και να’χει αυτό είναι μια καλή αρχή.

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων

Πηγη:

https://petpet.news/news-desk/35210



Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!