27 Απριλίου, 2024

Έντονες αντιδράσεις μετά από βίντεο: Κυνηγόσκυλα πέφτουν από γκρεμό κατά τη διάρκεια κυνηγιού

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: < 1 λεπτό
815 Views

Έντονες είναι οι αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει στην Ισπανία μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο που δείχνει αρκετά σκυλιά και ένα ελάφι να πέφτουν σε γκρεμό κατά τη διάρκεια κυνηγιού
Το περιστατικό έλαβε χώρα στο χωριό Χερερουέλα, στη δυτική επαρχία Κάθερες. Κυνηγός άφησε ελεύθερα δεκάδες σκυλιά να κυνηγήσουν το ελάφι, όμως, η πάλη τους είχε τραγική κατάληξη.

«Τρέξε, πέφτουν τα σκυλιά», ακούγεται να φωνάζει ένας άντρας, καλώντας τον κυνηγό να τρέξει για να σώσει τα ζώα του. Τα σκυλιά έχουν αρπάξει το ελάφι και προσπαθούν να μην πέσουν στον γκρεμό, όμως ο κυνηγός δεν εμφανίζεται.

«Έχουν πέσει τρία σκυλιά, τρέξε», ακούγεται να λέει ο ίδιος άντρας όταν εμφανίζεται ο κυνηγός, ο οποίος επιχειρεί να «αποτελειώσει» το ελάφι, μαχαιρώνοντάς το.

Τα σκυλιά συνεχίζουν, όμως, να πέφτουν στον γκρεμό και την ίδια πορεία ακολουθεί και το ελάφι.

https://www.youtube.com/watch?v=nESFEZTqYiA

Εκπρόσωπος Τύπου της Ισπανικής Βασιλικής Ομοσπονδίας Κυνηγίου τόνισε πως τα ζώα έλαβαν την απαραίτητη ιατρική φροντίδα στο σημείο και μεταφέρθηκαν σε ένα κοντινό κτηνιατρείο, όμως δεν έχει διευκρινιστεί αν τελικώς σώθηκαν.

Το κόμμα PACMA, το οποίο επιδιώκει την απαγόρευση του κυνηγιού σε όλη τη χώρα ανέφερε, μέσω twitter: «Η βαρβαρότητα του κυνηγιού. Ένα ελάφι και αρκετά σκυλιά πέφτουν από την άκρη ενός γκρεμού».

«Είναι καιρός να αναζητηθούν ευθύνες από πολιτικούς που παραμένουν αδιάφοροι στα δεινά που βιώνουν αυτά τα ζώα», συμπληρώνει το κόμμα.

Λόμπι υπέρ του κυνηγιού έκαναν λόγο για «μεμονωμένο περιστατικό», το οποίο οφείλεται «στο ένστικτο και τη φύση των σκυλιών».

Ωστόσο ανέβηκαν κι άλλα βίντεο που δείχνουν ότι δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό:

Πηγη:

http://igata.gr/2018/11/19/%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B4%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF-%CE%BA/?fbclid=IwAR3uhwHNgRCG4nr4JfWYagNXHFYFDSquvuCV6PyFZFKTo_HP_gOQ8SIl5EM



Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!