Σοκαριστικο βίντεο δείχνει ότι τα ζώα είναι χτυπημενα με ραβδιά, καταρρέουν στο δρόμο και «αφρίζουν» στο στόμα, στη χώρα, όπου εκατοντάδες χιλιάδες Βρετανοί συρρέουν κάθε χρόνο.
Για πανω από μισο εκατομμύριο Βρετανους που επισκέπτονται την Αίγυπτο κάθε χρόνο, οι βόλτες με καμήλες είναι απαραίτητη, εκεί πάνω, βλέποντας τις πυραμίδες και κανοντας ηλιοθεραπεία στις διάσημες παραλίες.
Αλλά τώρα, μια έρευνα αποκαλύπτει την κρυμμένη φρίκη πίσω από αυτή τη δημοφιλή τουριστική δραστηριότητα – με καμήλες ξυλοδαρμένες με ραβδιά, που αναγκάζονται να περπατούν στην πυώδη θερμότητα χωρίς φαγητό και να τις χτυπουν ακόμη και στους όρχεις.
Μια καμήλα με αιματηρό πρόσωπο απεικονίζεται περιβάλλεται από μύγες σε μια αγορά καμήλας στην Αίγυπτο Credit: PETA
Για £ 7, πολλοί παραθεριστές του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν περάσει από τη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας και άλλα αρχαία αξιοθέατα στην πλάτη της καμήλας, συχνά σταματώντας να βγαλουν μια selfie με το ζώο.
Ωστόσο, λιγότερο από μία ώρα μακριά από τα μνημεία και τη μάζα των ξενοδοχείων, οι καμήλες δερνονται βαναυσα μέχρι να «φωνάζουν» στην μεγαλύτερη αγορά καμήλων της Αιγύπτου.
Εκατοντάδες πλάσματα πωλούνται κάθε μέρα στη μαζική αγορά του Birqash, η οποία βρίσκεται μόνο περίπου 20 μίλια μακριά από τις πυραμίδες και την ταφική περιοχή Saqqara.
Και το συγκλονιστικό νέο υλικό, το οποίο έλαβε η ομάδα ζώων PETA (People for Ethical Treatment of Animals), δείχνει την «σκληρή» μεταχείριση που ορισμένες αναγκάζονται να υπομείνουν.
Μια άλλη καμήλα προσπαθεί απεγνωσμένα να τρέξει μακριά καθώς είναι χτυπημένη με ραβδια Credit: PETA
Ένα από τα πλάσματα φέρεται να έχει αφρίσει στο στόμα Credit: PETA
Η PETA ισχυρίζεται ότι πολλές καμήλες ξυλοκοπούνται πριν από την πώληση στην τουριστική βιομηχανία : Credit PETA
Ενώ ένα κλιπ δείχνει μια τραυματισμένη καμήλα που στέκεται στη φωτιά με το αίμα να ρέει έξω τη μύτη της, ένα άλλο συλλαμβάνει ένα ζώο προσπαθώντας απεγνωσμένα να φύγει καθώς είναι χτυπημένο με ραβδιά.
Άλλες καμήλες προφανώς χτυπιούνται στους όρχεις και τις αφήνουν «να αφρίζουν στο στόμα».
Η PΕΤΑ, η οποία μοιράστηκε το υλικό με την Sun Online, ισχυρίζεται ότι πολλές καμήλες που κάνουν βόλτες στους παραθεριστές της Μεγάλης Πυραμίδας και της Σακκάρα προέρχονται από «σκληρές» αγορές.
Τελικά “σφαγμένες για κρέας”
Μια έρευνα από τον ασιατικό βραχίονα του οργανισμού διαπίστωσε ότι μερικά από αυτά τα ζώα αφέθηκαν «να ουρλιάζουν» από τον πόνο πριν να πωληθούν για να δώσουν «ατελείωτες βόλτες στη ζέστη».
Όταν δεν είναι πλέον χρήσιμα, ορισμένα από τα ζώα φέρονται να επιστρέφονται στις αγορές και να αποστέλλονται για να σφαγούν για το κρέας. Αν και το κρέας από καμήλα δεν αποτελεί τυπικό πιάτο εστιατορίου, καταναλώνεται από πολλούς ντόπιους.
Η ΡΕΤΑ ζητεί τώρα την απαγόρευση της χρήσης εργαζόμενων ζώων σε τουριστικούς χώρους της Αιγύπτου – και παροτρύνει τους Βρετανούς και άλλους που επισκέπτονται τη χώρα να μην κανουν βολτες με τα πλάσματα.
“Οι τουρίστες που πληρώνουν για να πάνε για μια βόλτα κρατούν αυτές τις επιχειρήσεις στην επιχείρηση”, λέει.
Το 2017, περίπου 319.000 Βρετανοί επισκέφθηκαν την Αίγυπτο. Ο αριθμός του πέρυσι αναμενόταν να φτάσει τις 450.000.
Αν και δεν είναι γνωστό ακριβώς πόσοι τουρίστες πηγαίνουν βόλτες με καμήλες, μια γρήγορη αναζήτηση στο Google φέρνει σε εξέλιξη πολυάριθμους ταξιδιωτικούς ιστότοπους που προωθούν τέτοια ταξίδια.
Πόνος και τραυματισμοί
Ένας ιστοχώρος αναφερει: “Απολαύστε μια βόλτα με καμηλα στις πυραμίδες της Γκίζας για 2 ώρες κατά την ανατολή ή το ηλιοβασίλεμα. Ανεβειτε σε μια καμήλα και οδηγήστε την μέσα από την έρημο στη βάση της Μεγάλης Πυραμίδας”.
Ένας άλλος λέει: “Μια βόλτα με καμήλες είναι απαραίτητη για κάθε πρωταθλητή της Αιγύπτου.”
Δεν υπάρχει καμία πρόταση ότι αυτές οι εταιρείες χρησιμοποιούν καμήλες που έχουν κακοποιηθεί.
Και η PETA ισχυρίζεται ότι οι καμήλες δεν είναι τα μόνα ζώα που υποφέρουν λόγω του τουρισμού.
Αναφέρει ότι τα άλογα αναγκάζονται επίσης να μεταφέρουν τους επισκέπτες σε αμαξίδια και στις πλάτες τους στα τουριστικά hotspots της χώρας, «χωρίς σκιά, φαγητό ή νερό» και εν μέσω καυσωνα.
Καμηλες αφηνονται “ουρλιάζοντας, αιμορραγοντας και αφρίζοντας στο στόμα”
Στη Μεγάλη Πυραμίδα, τα άλογα φαίνονται σαν να μαστιγωνονται έτσι ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να τα οδηγήσουν.
Κάποια αναφερθηκαν να εμφανίζονται με τραυματισμένες πληγές στο σώμα τους.
Σε ένα ιδιαίτερα δυσάρεστο κλιπ, ένα άλογο κατέρρευσε τραβώντας ένα τουριστικό φορείο στη Γκίζα – προτού προφανώς χτυπηθεί με ένα ραβδί για να το ενθαρρύνει να κανει πίσω.
Ένα άλλο κλιπ δείχνει ένα διαφορετικό άλογο να γλιστρά στο έδαφος.
Η οργάνωση ισχυρίζεται: “Πολλά άλογα που χρησιμοποιούσαν για βόλτες στη Γκίζα και το Λούξορ είχαν οδυνηρές, αιματηρές πληγές και αναγκάστηκαν να περιμένουν στον καυτό ήλιο για τον επόμενο πελάτη που πληρώνει – χωρίς φαγητό, νερό ή πρόσβαση στη σκιά.
“Τα εκσπλαχνισμένα άλογα των οποίων τα πλευρά έδειχναν μέσω του δέρματος τους επανειλημμένα τράβηξαν και χτυπηθηκαν”.
Τα ταξίδια Sunrise διαφημίζονται σε ταξιδιωτικούς χώρους
Προσθέτει: «Στην περιβόητη αγορά του Birqash Camel, παρατηρήθηκαν οι άντρες και τα παιδιά να κακομεταχειριζονται καμήλες με ραβδιά. Πολλά από τα πρόσωπα των ζώων ήταν ματωμενα και μια καμήλα αφριζε στο στόμα».
Πηγη:
https://www.thesun.co.uk/news/8890333/tourist-camel-rides-starved-beaten-horror/
Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.
Περισσότερα άρθρα
Γιατι οι άνθρωποι δεν εχουν τη δύναμη να αντιδράσουν;
Προστατεψε όλα τα ζώα! Εχουν και αυτά θέση στον κόσμο μας, σαν και εμάς!
Αυτοι ειναι οι δημιοι δημοι… Αυτη ειναι η ζωοκτονια τους… Αυτη ειναι η κοινωνια οσων ψηφιζει τους δημιους δημαρχεους