19 Σεπτεμβρίου, 2024
Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 2 λεπτά
788 Views

Τρομακτικα ολέθριο γεγονός οι πυρκαγιες στην Αττικη.
Μιλαμε για καθαρή υπόθεση γενοκτονίας. Προμελετημένο σχέδιο σίγουρα. Οι εστίες φωτιάς δημιουργήθηκαν σε συγκεκριμένα υψόμετρα, κάτω από συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες. Αυτοι που το έκαναν, γνώριζαν καλά τα μποφόρ και τον καιρό της ημέρας, ακόμα και τον προσανατολισμό του αέρα. Καηκαν ζωντανες οικογένειες με παιδακια αγκαλιά, οπως και χιλιαδες ζωακια.

Συλλυπητηρια στους ανθρώπους που πόνεσαν και θα πονουν μια ζωή από όλο αυτό. Εθνικη τραγωδία με όλη την σημασία της λέξης. Η δικαιοσύνη είναι σίγουρα τυφλή. Ελπιζουμε να πληρώσουν αυτοί που το έκαναν.

Μιλαμε για μια μεγάλη δασική έκταση, στην οποία μας φαίνεται αδύνατο να μην υπάρχουν μέτρα δασοπροστασίας. Μιλαμε για περιοχή στην οποία υπάρχουν ποσότητες βωξίτη. Η κυριότερη χρήση του συγκεκριμένου πετρώματος είναι στην κατασκευή αλουμινίου και πυρίμαχων υλικών.

Αφανίστηκε ολόκληρη περιοχή. Το τονίζουμε αυτο, οτι όλα αυτά δεν γίνονται τυχαία. Μιλαμε για την εξόντωση ανθρώπων σε συγκεκριμένο μέρος.

Βαση ορισμού, αυτό λέγεται γενοκτονία. Εφ’ οσον τα ρεπορτάζ μιλουν για περιπτώσεις ταυτόχρονης δημιουργίας εστιών, δεν μπορουμε να υποθέσουμε κάτι άλλο.

Μιλαμε για εμπρησμό κανονικό. Οι θερμοκρασιες που αναπτυχθηκαν ηταν 1500 βαθμοι κελσιου, πραγμα που δεν εχει συμβει ποτε στα χρονικα.

Ειναι τραγικό εν’ έτη 2018 να μην μπορούμε να προλαμβάνουμε και να καταπολεμούμε τέτοιες καταστάσεις, λες και είμαστε στον μεσαίωνα.

Από την στιγμή που έχουμε εμπρησμό, σημαίνει ότι υπάρχει σκοπιμότητα στην πράξη. Εκτος εάν υπάρχει τόση τρελλα στο κεφάλι και αναφερόμαστε σε πυρομανείς. Δεν γίνεται απλά να πιασει φωτιά έτσι.

Το θέμα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Σιγουρα ο καθένας πιστεύει ότι θέλει και το ερμηνεύει όπως θέλει. Δεν μπορουμε να αποδώσουμε το γεγονός σε μια απλή φυσική ανάφλεξη… Και οι απωλειες πως θεωρούνται δηλαδή? Εάν καποιος έχει ερμηνεύσει λάθος το γεγονός, ακόμα και με τα στοιχεία που έχουν δοθεί, θα φανούν στην πορεία. Το μονο σιγουρο ειναι, ότι μιλάμε για ένα ανειπωτο τραγικό γεγονός.

https://www.facebook.com/panhellenicmovementforanimals/photos/a.263973073629541.82303.174051975954985/2264636786896483/?type=3&theater

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΛΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

©ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ-ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΛΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ



Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!