19 Απριλίου, 2024
Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 2 λεπτά
615 Views

Η κυβερνηση επιχορηγει με 3.000.000 ευρω, χρηματα των φορολογουμενων πολιτων, τη χασουρα των αιματοβαμμενων εκτροφειων γουνας! Εξακολουθουν και μοιραζουν λεφτα στους γουναραδες, εν’ ετη 2020 και επιτρεπουν στην Ελληνικη Ομοσπονδια Γουνας για πρωτη φορα να ειναι εταιροι στο προγραμμα της Ε.Ε. LIFE ATIAS, για την διαχειριση των ξενικων ειδων και στοχοποιηση των μινκ στην Καστορια και οχι μονο.

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων

Αλλη μια μαχη ακόμα θα δωθει για τα δικαιώματα των ζώων.
Μεχρι όλα να είναι ελεύθερα.

ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/10 ΩΡΑ 12.00

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΧΑΡΝΩΝ 2 – ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΘΗΣ

Η βιομηχανία γούνας αποτελεί έναν πραγματικό εφιάλτη για τα εκατομμύρια μη ανθρώπινα ζώα που μαρτυρούν στις εγκαταστάσεις της. Εκτιμάται πως κάθε χρόνο δολοφονούνται πάνω από 50 εκατομμύρια εκτρεφόμενα ζώα μόνο κι μόνο για να φορεθούν από τον άνθρωπο.

Φυσικά όπως και κάθε άλλη κτηνοτροφική μονάδα έχει τεράστιες επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Τα εκτροφεία γουνοπαραγωγής ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση των παγκόσμιων ρύπων, της ενεργειακής σπατάλης κι είναι πηγή μόλυνσης για τις γύρω περιοχές στις οποίες δραστηριοποιούνται.
Η βιομηχανία γούνας αναπτύσσεται τα τελευταία δέκα χρόνια στον ελλαδικό χώρο όχι εξαιτίας της αύξησης της ζήτησης για τα προϊόντα της αλλά λόγω των τεράστιων επιδοτήσεων που λαμβάνουν οι εκτροφείς και οι γουνέμποροι από το κράτος.

▶Πρόσφατα κιόλας η κυβέρνηση προχώρησε στην οικονομική ενίσχυση της βιομηχανίας της γούνας με το ποσό των 3.000.000,00 € ευρώ (τρία εκατομμύρια Ευρώ).

Σε περίοδο οικονομικής κρίσης και εν μέσω πανδημίας, ενώ οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης είτε έχουν καταργήσει είτε οδεύουν προς κατάργηση των εκτροφείων ζώων για γούνα, προσβάλλει όχι μόνο τους Έλληνες φορολογούμενους (οκτώ στους δέκα Έλληνες συμφωνούν με την κατάργηση της γουνοπαραγωγής), αλλά και τους πολίτες των ευρωπαϊκών κρατών που θεσμοθέτησαν την κατάργηση της εκτροφής και θανάτωσης ζώων για τη γούνα τους.

Πριν λίγες μέρες, η Πολωνία που είναι η τρίτη μεγαλύτερη πηγή παραγωγής γούνας ψήφισε την κατάργηση της κι το παράδειγμα της ακολούθησε και η Γαλλία.

Όλοι λοιπόν έξω από το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης, την Παρασκευή 9/10, ώρα 12.00.

Θα τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας για τον covid-19. Παρακαλούνται τα άτομα που θα έρθουν στην διαμαρτυρία να φορούν προστατευτική μάσκα και να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας. Πρέπει να είμαστε πολλα/ες/οι και πρέπει να είμαστε ασφαλείς!

Όσο αυτά θα υποφέρουν στις φάρμες εμείς θα βρισκόμαστε έξω από το υπουργείο για να αγωνιστούμε για τα δικαιώματα τους.

Μέχρι όλα να είναι ελεύθερα.

Σημείωση: Ως ομάδα Truth Pill στηρίζουμε αυτήν την διαμαρτυρία, είμαστε κατά ως προς την σπισιστική και εξουσιαστική στάση της βιομηχανίας γούνας αλλά και της κυβέρνησης που την στηρίζει και την χρηματοδοτεί.

Όμως είναι μια ανοιχτή εκδήλωση, πρωτοβουλία από κάποιες ατομικότητες και δεν μπορούμε ως ομάδα truth pill να εγγυηθούμε ότι όλα τα άτομα εκεί θα είναι σύμφωνα με τους τρόπους που λειτουργόυμε ως ομάδα και πως έχουν την ίδια στάση με εμάς.

Φυσικά όμως αν εντοπιστεί η οποιαδήποτε καταπιεστική συμπεριφορά στην συγκεκριμένη διαμαρτυρία, δεν θα γίνει ανεκτή.

Το λινκ του event, εδω:

https://www.facebook.com/events/657786618484868/?active_tab=discussion

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!