22 Απριλίου, 2024
Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 2 λεπτά
1.702 Views
Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων

Στο εξωτερικό δεν είναι ασυνήθιστο να βλέπει κανείς σκύλους σε νοσοκομειακό περιβάλλον, αλλά επιστημονικά στοιχεία δείχνουν ότι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου βοηθά τα παιδιά!

Σκυλάκι κάθεται επί 15 λεπτά μαζί με παιδί που πάσχει από καρκίνο, κάθε φορά που πηγαίνει στο νοσοκομείο για να κάνει χημειοθεραπεία και τα αποτελέσματα, κυρίως στην ψυχολογική κατάσταση του παιδιού είναι εμφανή… 

https://www.facebook.com/panhellenicmovementforanimals/videos/2168411553238276/
Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων

Εδώ και 6 χρόνια υλοποιείται στις ΗΠΑ, πρόγραμμα κλινικών δοκιμών για τα οφέλη των σκυλιών στα παιδιά με καρκίνο.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 106 παιδιά και 26 σκύλοι.

Φαίνεται πως το πρόγραμμα λειτουργεί θετικά, όχι μόνο για τους μικρούς ασθενείς , αλλά και για τους γονείς τους! Ευχομαστε ολοψυχα να γινει και στη χωρα μας συντομα κατι αναλογο!

Ο Swoosh είναι ένα δεκάχρονο Πομεράνιαν, ειδικά εκπαιδευμένο για την επαφή με παιδιά που νοσηλεύονται σε ογκολογικά κέντρα.

Εκείνος και η «μαμά» του, Μισέλ είναι μία από τις ομάδες θεραπείας που συμμετείχαν σε κλινικό πρόγραμμα πέντε αμερικανικών νοσοκομείων Παίδων, βοηθώντας τα παιδιά και τους γονείς τους να αντιμετωπίζουν τη σκληρή καθημερινότητα του καρκίνου.

Παρά τις ενστάσεις πολλών παιδιατρικών κλινικών για τυχόν κινδύνους λοιμώξεων από τους σκύλους θεραπείας, οι κατά καιρούς επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει πως τα ζώα μπορούν να μειώσουν το στρες και τη μοναξιά, να ελαττώσουν την αρτηριακή πίεση αλλά και να βοηθήσουν παιδιά με αυτισμό.

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!