28 Απριλίου, 2024
Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 4 λεπτά
651 Views

Τι πρέπει να κάνουμε για τα εκατοντάδες αρκουδάκια, τσακαλάκια, λυκάκια, αλωπεκιδάκια, δελφινάκια, κλπ εκατομμύρια ζωάκια που γεννιούνται εκεί έξω και ελάχιστα επιβιώνουν γιατί έτσι λειτουργεί η φυσική επιλογή; ή αυτά δεν είναι πσυχούλες να πάμε να τα κάνουμε οικόσιτα καταναλωτικά προϊόντα και να στειρώσουμε ή να σκοτώσουμε τα υπόλοιπα που περισσεύουν, για να μην ενοχλούν τις επιλεκτικές ευαισθησίες της αστικής αισθητικής και ανθρωποκεντρικής ηθικής μας;

Σε κάθε τοκετομάδα κυνιδών γεννιούνται παραπάνω του ενός μικρά γιατί κάποια από αυτά δε θα επιζήσουν – σε αυτή την στρατηγική επιβίωσης έχει οδηγήσει η εξέλιξη των ειδών στη φύση εκατομμύρια χρόνια τώρα.

Το φαινόμενο της Ζωής βασίζεται στην αναπαραγωγή.

Τα ζώα είναι έμβιες μηχανές.

Το ανθρώπινο είδος είναι ανθρωπο-παιδομηχανή, ο λύκος είναι λυκομηχανή, ο σκύλος είναι σκυλο-κουταβομηχανή, το δελφίνι είναι δελφινομηχανή, οι πίθηκοι είναι πιθηκομηχανές κ.ο.κ.

Κανένα από αυτά τα είδη βιολογικών μηχανών δεν θα υπήρχε ούτε μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει χωρίς τη σεξουαλική πράξη, την κύηση και την γέννα.

Όποιος θεωρεί την Ζωή αβάσταχτη ταλαιπωρία και απεχθάνεται την εμβιομηχανική λειτουργία της μπορεί βεβαίως ελεύθερα να αυτοκτονεί, είναι νομίζω δικαίωμά του, και όποιος δεν θέλει, να μην αποκτά απογόνους – δεν είναι υποχρεωμένος κανείς, ούτε άλλωστε όλα τα άτομα (άνθρωποι και άλλα ζώα) είναι ικανά ή κατάλληλα να γίνουν γονείς.

Το να χαρακτηρίζεται όμως (από κάποιους που οξύμωρα αυτοαποκαλούνται φιλόζωοι – δηλαδή Φίλοι της Ζωής) η αυτόβουλη, ελεύθερη σεξουαλική αναπαραγωγή των θηλαστικών βασανισμός ή κακοποίηση είναι μια ανθρωποκεντρική παράλογη ιδεοληψία, ένα σύνδρομο που χρειάζεται ψυχολογική μελέτη και θεραπεία (κάπως σα να λέγαμε βιασμό την ελεύθερη συναινετική σεξουαλική συνεύρεση μεταξύ ενηλίκων ανθρώπων).

Καλωσορίσατε στον πλανήτη Γη:

Η αναπνοή και η σκέψη είναι επίπονες λειτουργίες, το περπάτημα ή το σκαρφάλωμα στα δέντρα χρειάζεται μυοσκελετική καταπόνηση, κάθε κίνηση σώματος στον αέρα, την ξηρά ή το νερό είναι ταλαιπωρία, η αναζήτηση τροφής, η θήρευση, η θρέψη, η χώνεψη, η αφόδευση καταναλώνει ενέργεια και κουράζει τον οργανισμό, το ζειν είναι μια εμβιομηχανική κοπιώδης λειτουργία, ο έρωτας, το σεξ, η σύλληψη, η εγκυμοσύνη, η γέννα, ο θηλασμός, η ανατροφή απογόνων έχουν βιολογικό κόστος και εγκυμονούν κινδύνους.

Εκατομμύρια χρόνια εξέλιξης εφοδίασαν τα θηλαστικά είδη γι’ αυτήν ακριβώς την απαιτητική διαδικασία της ζωής και διαμόρφωσαν τις εγκεφαλικές τους λειτουργίες έτσι ώστε να επιδιώκουν το Ζειν με ισχυρότατα ένστικτα και κάθε ικμάδα του είναι τους.

Η Ζωή είναι δύσκολη υπόθεση, όχι παραμυθάκι του Ντίσνεϊ ούτε ροζ συννεφάκι.

Η εναλλακτική, για όσους την προτιμούν, έχει όνομα:

Λέγεται ανυπαρξία ή θάνατος.

Κάποια έμβρυα δε θα γεννηθούν, κάποια νεογνά θα σκοτωθούν από φυσικούς εχθρούς, κάποια θα γίνουν τροφή από άλλους σαρκοβόρους θηρευτές, κάποια θα υποκύψουν σε αρρώστειες, βλάβες και κακώσεις, κάποια θα πεθάνουν από ατυχήματα ή πείνα.

Κάποια θα επιζήσουν, κάποια θα βρουν ταίρι και θα αναπαραχθούν.

Έτσι λειτουργεί και συνεχίζεται η Ζωή.

Εκατομμύρια παιδιά γεννιούνται κάθε χρόνο.

Κάποια θα πεθάνουν από ατυχήματα, κακουχίες, γενοκτονίες, πολέμους, λιμούς και επιδημίες, θα κακοποιηθούν, θα δολοφονηθούν, θα εγκαταλειφθούν, θα μείνουν ορφανά – η λύση δεν είναι να στειρωθούν οι άνθρωποι και να απαγορευτεί στους “κατώτερους” λαούς να γεννούν.

Εκατομμύρια άνθρωποι σκοτώνονται από τροχαία – η λύση δεν είναι να σταματήσουμε να μετακινούμαστε ή να καταργήσουμε τα αυτοκίνητα.

Η απάντηση της Ζωής στο Θάνατο είναι Καινούργια Ζωή.

Η εκκαθάριση πληθυσμών, η γενοκτονία με μαζικές υποχρεωτικές στειρώσεις υγιών ατόμων, η ευγονική, η προληπτική συλλογική τιμωρία, η αστυνόμευση της σκέψης του πολίτη είναι δυστοπικές ναζιστοφασιστικές επινοήσεις και απολυταρχικές ονειρώξεις που ξέρουμε τι κατάληξη έχουν στις τυραννίες όπου επιχειρούνται και καμμία σχέση δεν έχουν με το υγιές φιλοζωικό κίνημα ή τον ανθρωπισμό και μια δίκαιη, ευνομούμενη κοινωνία.

Για ποια ευζωία και παρλαπίπες για δικαιώματα των ζώων μιλάνε οι υποκριτές που τους αρνούνται το πρώτιστο “δικαίωμα” των νοήμονων όντων – το Ζειν και το Υπάρχειν;

Αφού τα ανθρωπομορφίζουν τα ζωάκια (πάντα με υποκοριστικά για να εκβιάζεται το συναίσθημα και να παρακάμπτεται η λογική) γιατί δε τα ρωτάνε αν θέλουν να στειρωθούν ή όχι;

Αφού μιλάνε για ελευθερίες των ζώων γιατί δε τα αφήνουν ελεύθερα να αποφασίσουν αυτόβουλα;

Και αν είναι τόσο αβλαβής, ευεργετική, φιλόστοργη, φιλελεύθερη και φιλοζωική (δηλαδή φιλική προς την ζωή) ιδέα η στείρωση γιατί δεν στειρωνόμαστε και μεις μαζικά; γιατί δεν στειρώνουμε και τα παιδιά μας, για το καλό τους;

Οι περισσότεροι σκύλοι στον κόσμο είναι ελεύθεροι πληθυσμοί που ζουν χωρίς δεσπότες και ιδιοκτήτες.

Η εξέλιξη είναι μια αέναη, συνεχής διαδικασία προσαρμογής στο περιβάλλον, που μεταβάλλεται και αυτό ασταμάτητα.

Τα ζώα που οι επιστήμονες ονομάζουν “σκύλοι του χωριού” έχουν ακριβώς τα ίδια δικαιώματα και έχουμε ακριβώς την ίδια υποχρέωση να φροντίζουμε ώστε να μην εξαφανιστούν, όπως συμβαίνει και με τα άγρια ζώα.

Η μαζική σύλληψη και στείρωση τέτοιων οικότυπων, γηγενών πληθυσμών είναι τεράστια βλάβη της φυσικής δεξαμενής βιοποικιλλότητας.

Ισοδυναμεί με Γενοκτονία. Καταστρέφει τους ζωτικούς πόρους που απαραίτητοι για τη Ζωή στο οικοσύστημα που φιλοξενεί κι’ εμάς.

Και απαγορεύεται, από την Διεθνή Συνθήκη που έχει κυρώσει με Νόμο (2204 ΦΕΚ 59/15.04.1994) και η Ελλάδα, καθώς και από το Σύνταγμα της χώρας.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΖΩΙΚΟΥΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ.

Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΖΩΙΑ.

Ενημερωθείτε, ενημερώστε και μην τρώτε το σανό που πουλάει το σκυλεμπορικό κύκλωμα.

Η γενοκτονία έμβιων πληθυσμών που αποτελούν ζωντανή δεξαμενή φυσικής βιοποικιλότητας δεν είναι ανθρωπιστική ούτε φιλοζωική πράξη αλλά σαδιστική καταστροφή Ζωής, ιστορίας και πολιτισμού.

ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ ΔΕΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΥΜΕ.

Οι γηγενείς και παραδοσιακοί πληθυσμοί προστατεύονται από Διεθνείς Συνθήκες και από το Σύνταγμα της Ελλάδας, που υπερισχύουν από κάθε αντίθετη διάταξη.

ΚΑΝΕΙΣ δεν υποχρεούται να υποβάλλει σε στείρωση υγιή ζώα ελληνικών πληθυσμών.

Ενημερωθείτε και ενημερώστε γιατί η γνώση είναι δύναμη.

Η αλήθεια και το δίκαιο υπερισχύουν της προπαγάνδας και της παραπληροφόρησης που επιχειρεί να τρομοκρατήσει προς όφελος του κερδοσκοπικού σκυλεμπορίου.

Via Maria Gkinala

©️ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!