Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ξεπέρασε τον εαυτό της όσον αφορά την κατάχρηση των δικαιωμάτων των ζώων, δηλώνοντας αποτελεσματικά ότι όλα τα ζώα (εκτός από τους ανθρώπους, φυσικά) δεν έχουν συναισθήματα , συμπεριλαμβανομένης της «ικανότητας να αισθάνονται πόνο».
Η νέα νομοθεσία σημαίνει ότι τα εμπορικά εργαστήρια θα είναι ελεύθερα να εκτελούν πειραματόζωα με τόσο σκληρότητα όσο επιθυμούν (και χωρίς ανακούφιση από τον πόνο, επειδή τα ζώα δεν αισθάνονται πόνους) και οι εκμεταλλεύσεις θα είναι όλο και λιγότερο ρυθμισμένες.
Μόλις η Βρετανία εγκαταλείψει την ΕΕ το 2019, δεν είναι μόνο οι ασβόστες και οι αλεπούδες που θα απειληθούν από αυτή την αλλαγή του νόμου, αλλά όλα τα ζώα που δεν είναι κατοικίδια ζώα. Έτσι, βασικά όλα τα ζώα που θα είναι κερδοφόρα να εκμεταλλευτούν.
Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου Brexit, η κυβέρνηση ψήφισε κατά της νομοθεσίας που αναγνωρίζει ότι τα ζώα έχουν αισθήματα και μπορούν να αισθάνονται πόνο και συναισθήματα.
Οι ανεξάρτητες αναφορές: Η ψηφοφορία αυτή έρχεται σε αντίθεση με εκτεταμένες επιστημονικές αποδείξεις που δείχνουν ότι άλλα ζώα έχουν συναισθήματα και συναισθήματα, μερικά ακόμη πιο δυνατά από τα δικά μας.
Αλλά οι πολιτικοί πιστεύουν σαφώς ότι γνωρίζουν καλύτερα τον εγκέφαλο των ζώων από την πλειοψηφία των επιστημόνων του πλανήτη. Αυτή η πλήρης έλλειψη λογικής με οδηγεί να πιστεύω ότι πολλοί από τους βουλευτές μας έχουν πιθανώς λιγότερη νοημοσύνη από μια μέδουσα. Δυστυχώς, όμως, δεν συμμετέχω στο Κοινοβούλιο για να ψηφίσω από τις προσωπικές μου απόψεις, σε αντίθεση με τους πολιτικούς.
Πραγματικά όμως, ποιος θα εκπλαγεί από αυτή τη νέα ψηφοφορία; Παρά τις εκκλήσεις του Michael Gove για βελτίωση των προτύπων καλής διαβίωσης των ζώων μετά το Brexit, όλοι γνωρίζουμε την κυβέρνηση και στην πραγματικότητα το μεγαλύτερο μέρος του βρετανικού κοινού δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για τα ζώα, εκτός αν είναι χαριτωμένα και χνουδωτά.
Η “καλή μεταχείριση των ζώων” στα μάτια της κυβέρνησης (και μάλιστα του κοινού) είναι γεμάτη με διπλά πρότυπα. Αυτή τη στιγμή, το 80% της νομοθεσίας του Ηνωμένου Βασιλείου για την καλή μεταχείριση των ζώων προέρχεται από την ΕΕ – εάν ψηφίζουμε ότι τα ζώα είναι αισθανόμενα, γιατί θα ασχοληθούμε ακόμη και με τα υπόλοιπα; Εάν η κυβέρνηση δεν πιστεύει ότι τα ζώα μπορούν να αισθάνονται πόνο, σίγουρα κανένα από τα δικαιώματά τους δεν θα προστατεύεται καθόλου.
Όταν εγκαταλείπουμε την ΕΕ, τα κατοικίδια ζώα θα προστατεύονται από το νόμο για την καλή μεταχείριση των ζώων του 2006. Αλλά πού αφήνουν αυτά τα άγρια ζώα, τα εργαστήρια και τα άλλα είδη αιχμαλωσίας; Ακριβώς ένα μικρό παράδειγμα αυτού είναι η δοκιμή καλλυντικών. Σύμφωνα με τη νομοθεσία της ΕΕ, είναι παράνομο να δοκιμάζονται ζώα για καλλυντικά όπως πλύσιμο σώματος και βερνίκι νυχιών. Αλλά αυτό θα μπορούσε εύκολα να διαλυθεί όπως και η αναγνώριση των ζώων ως αισθανόμενα όντα.
Εξετάζουμε ένα πολύ ζοφερό μέλλον για τα ζώα, όπου τα εργαστήρια είναι ελεύθερα να δοκιμάζουν τα ζώα με τη σκληρότητα που επιθυμούν (και χωρίς ανακούφιση του πόνου, γιατί τα ζώα δεν αισθάνονται πόνους) και οι εκμεταλλεύσεις ρυθμίζονται όλο και λιγότερο.
https://yournewswire.com/uk-government-animals-pain/
Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.
Περισσότερα άρθρα
Καθε μεγάλη γιορτή, παντα μας φέρνει τοση θλίψη και καλα κρυμμένη οργη
Το γενοκτονικο κράτος, η ατιμωρησία και οι γνωστοί-άγνωστοι κυνηγοί κεφαλών ζώων δρουν ανεξέλεγκτα, μακελευοντας τα ελληνικά αδέσποτα εν όψη εορτών
Από τότε που συνειδητοποιησαμε, πόσο κακό προκαλούμε στα ζώα, για να… γιορτάσουμε εμείς, παψαμε να χαιρομαστε πραγματικά τις γιορτές