28 Απριλίου, 2024
Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 3 λεπτά
1.619 Views

Σοκαριστική καταγγελία ακτιβιστή – Του επιτέθηκαν και τον μαστίγωσαν επειδή κατέγραφε την κακοποίηση γαϊδουριών

Την άγρια επίθεση επιχειρηματιών της Σαντορίνης δέχθηκε, όπως ειχε καταγγειλει, ένας ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ζώων που επιχείρησε να μαγνητοσκοπήσει την κακοποίηση των γαϊδουριών στο δημοφιλές νησί των Κυκλάδων στα μεσα Ιουλιου του 2019.

Η Μαφια τους καλα κρατει…

Το Α.Τ. του νησιου, “Δεν ειδαμε… Δεν ξερουμε”…

Κανεις δεν τους αγγιζει.

Σκ@τοψυχοι και αυτοι και οσοι τουριστες και ντοπιοι δεχονται να συμμετεχουν σε αυτον τον βασανισμο ψυχων.

Την άγρια επίθεση επιχειρηματιών της Σαντορίνης δέχθηκε, όπως ειχε καταγγειλλει, ένας ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ζώων, που επιχείρησε τον Ιουλιο του 2019 να μαγνητοσκοπήσει την κακοποίηση των γαϊδουριών στο δημοφιλές ελληνικό νησί.

Ο Λουκ Μπάριτ από τη Νότια Αφρική, εργάζεται για τη διεθνή οργάνωση Δίκτυο για τα Ζώα (NFA) που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των ζώων.

Ταξιδεύοντας στο πολυσύχναστο Κυκλαδονήσι που κατακλύζεται αυτή την εποχή από τουρίστες, ο Μπάριτ θέλησε να καταγράψει την κακοποίηση των γαϊδουριών του νησιού από τους ιδιοκτήτες τους, που τα υποχρεώνουν να ανεβοκατεβαίνουν από το λιμάνι μέχρι την πόλη κάτω από βάναυσες συνθήκες, μεταφέροντας τουρίστες με το αζημίωτο.

«Το “δηλητήριο” των ιδιοκτητών με σόκαρε», ειχε πει ο Μπάριτ, που ειχε καταγγειλει στα μεσα Ιουλιου του 2019, ότι δέχθηκε σωματική επίθεση από εξοργισμένους επιχειρηματίες που απείλησαν ακόμα και τη ζωή του.

«Με κλωτσούσαν, με χτυπούσαν με τα ίδια μαστίγια που χρησιμοποιούσαν και στα γαϊδούρια.

Ήταν μία πραγματικά τρομακτική εμπειρία.

Το χειρότερο είναι πως εγώ μπορεί να ξέφυγα, αλλά για τα γαϊδουράκια δεν υπάρχει διέξοδος», ειχε αναφέρει στην καταγγελία του, που τοτε δημοσιεύθηκε στην επίσημη σελίδα του ΝFA.

Η φιλοζωική οργάνωση NFA υποστήριξε την καταγγελία του Μπάριτ.

Δεν υπηρχε καμια απολυτως αφορμή της επίθεσης, ουτε και κάποιο σχόλιο του ακτιβιστή στην κάμερα, καθως οι ιδιοκτήτες των γαϊδουριών επιτέθηκαν στον Μπάριτ, απλώς και μόνο επειδή μαγνητοσκοπούσε με συνεργείο τις πρακτικές τους.

Οι ιδιοκτήτες πιστεύουν ότι η NFA απειλεί την βιωσιμότητα (σ.σ της επιχείρησής τους).

Το μόνο που θέλουν είναι να βελτιωθούν οι συνθήκες.

Η καταγγελία αναφέρθηκε στις τοπικές αρχές, αλλά «δυστυχώς η αστυνομία ήταν πολύ απασχολημένη» για να έρθει σε επαφή με τα εμπλεκόμενα άτομα.

«Η ομάδα έπρεπε να πάρει το επόμενο αεροπλάνο» και έτσι δεν κατατέθηκε επίσημη καταγγελία.

Ωστόσο σε μια πρώτη επικοινωνία με το Α/Τ Θήρας, ο αξιωματικός βάρδιας τους ειχε πει χαρακτηριστικά, πως «αυτή είναι η πρώτη φορά που ακούει» για το περιστατικό και τους παρέπεμψε στον διοικητή του τμήματος που θα ηταν διαθέσιμος το πρωί.

Δεν δοθηκε ποτε καμια σαφής απάντηση.

H NFA πάντως ειχε υποστηριξει ότι επίθεση δέχτηκε και ο οπερατέρ, που μαγνητοσκοπούσε τον σχεδόν κυριολεκτικό «γολγοθά» των γαϊδουριών, που υποχρεώνονται να σκαρφαλώσουν τα απότομα σκαλοπάτια από το λιμάνι έως την πόλη, σε υψόμετρο περίπου 300 μέτρων.

Ο Λουκ Μπάριτ από τη Νότια Αφρική, εργάζεται για τη διεθνή οργάνωση Δίκτυο για τα Ζώα (NFA) και ειχε καταγγειλλει ότι του επιτέθηκαν ιδιοκτήτες γαϊδουριών.

Σύμφωνα με την Μιράντα Ραφ, της NFA, μία ομάδα δέκα ατόμων επιτέθηκε στον Μπάριτ και στον οπερατέρ του, που τραβούσε βίντεο.

Κατά την ίδια, οι επιχειρηματίες οδήγησαν τον Μπάριτ στο χείλος του γκρεμού και απείλησαν ακόμα και να τον ρίξουν στο κενό.

Ο οπερατέρ επενέβη για να αποφευχθούν τα χειρότερα και τότε δέχθηκε επίθεση και ο ίδιος.

Η συγκεκριμενη επίθεση ηρθε μετά τις αποκαλύψεις της NFA για την κακομεταχείριση περίπου 100 γαϊδουριών στο νησί της Σαντορίνης το 2018.

Κάθε μέρα, περισσότεροι από 16.000 τουρίστες επισκέπτονται το νησί από τα κρουαζιερόπλοια που δένουν για λίγες ώρες, και αρκετοί από αυτούς πληρώνουν αδρά για να ανέβουν στην πόλη πάνω στη ράχη ενός γαϊδουριού.

«Η ντροπιαστική βαναυσότητα συνεχίζεται, παρά τις περσινές δεσμεύσεις των τοπικών αρχών.

Τίποτα δεν έχει αλλάξει και πολλά από τα ζώα υποφέρουν από χρόνιους τραυματισμούς στη σπονδυλική στήλη και στα πλευρά, εξαιτίας της καθημερινής εκμετάλλευσής τους.

Σοκαριστικο, εξοργιστικο και ακρως απανθρωπο βιντεο με ειδεχθη κακοποιηση ιπποειδους στη “μαγευτικη” Σαντορινη το 2017.

Το διποδο κτηνος το χτυπαει με ολη του τη δυναμη στο προσωπο του…

… Και βεβαια δεν υπαρχει καμια απολυτως τιμωρια για αυτα τα αποβρασματα της κοινωνιας, μιας και απο τοτε μεχρι και σημερα δεν εχει αλλαξει απολυτως τιποτα οσο αφορα την αντιμετωπιση των κακοποιησεων απο ολες τις κυβερνησεις-αρχες-δικαστικο συστημα.

etetrapodotypia.gr team

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!