28 Απριλίου, 2024

Μια πυρκαγιά σε ένα πανέμορφο δάσος, φέρνει την καταστροφή, αποκαλύπτει την απανθρωπιά, το μίσος για τη φύση, για τα ζώα, καταδεικνύει την κρίση ηθών και αξιών

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 2 λεπτά
369 Views

Καμένα δέντρα κείτονται, νεκρή ζωή τριγύρω, η θλίψη απλώνεται παντού…

Ο καπνός των πυρκαγιών θέτει σε κίνδυνο την υγεία των ζώων.

Πώς θα προστατεύσουμε τα ζώα μας…

Μπορεί στην Ελλάδα να μην επικρατεί η κατάσταση που «βαραίνει» αυτή την ώρα τον Καναδά και τις ΗΠΑ, αλλά είναι πάντοτε σώφρον να προνοούμε και να είμαστε προετοιμασμένοι να προστατεύσουμε τα κατοικίδιά μας σε τέτοιες καταστάσεις.

Τόσο η Δρ Κοέν, όσο και η Δρ Κρεμπς, συμβούλευσαν να περιορίζεται ο χρόνος παραμονής των κατοικίδιων ζώων σε εξωτερικούς χώρους όσο η ποιότητα του αέρα παραμένει σε χαμηλά ή επικίνδυνα επίπεδα.

Στους εσωτερικούς χώρους, συμβουλεύουν να κρατάμε τα παράθυρα κλειστά και να χρησιμοποιούμε έναν ανεμιστήρα ή το κλιματιστικό για να ανανεώνεται συνεχώς ο αέρας.

Επίσης, αν έχουμε φίλτρα αέρα, τότε είναι η κατάλληλη στιγμή να τα χρησιμοποιήσουμε.

Για μεγαλύτερα ζώα, όπως τα άλογα, η Δρ Μισέλ Άμπραχαμ, επίκουρη καθηγήτρια κλινικής ιατρικής εντατικής θεραπείας στο Penn Vet, πρότεινε τα ακόλουθα βήματα:

Αποφύγετε ή περιορίστε την ιππασία και την άσκηση.

Ελαχιστοποιήστε την περαιτέρω έκθεση στη σκόνη και τα αλλεργιογόνα, ιδιαίτερα για όσο επικρατούν ξηρές συνθήκες.

Βρέξτε το σανό πριν από τη σίτιση, καθαρίστε τους στάβλους και καθαρίστε με λάστιχο τις εκτεθειμένες στο χώμα/σκόνη περιοχές όπου συγκεντρώνονται τα ζώα.

Φροντίστε τα δοχεία νερού να καθαρίζονται και να παραμένουν καθαρά.

Η κτηνίατρος συμβουλεύει, τέλος, να καλέσετε αμέσως τον κτηνίατρό σας εάν παρατηρήσετε ενδείξεις ύπαρξης αναπνευστικής νόσου, όπως βήχα, ρινικές εκκρίσεις και δυσκολία στην αναπνοή.

Οταν καιγονται ζωντανα τα ζωάκια του δάσους, οι φιλοζωοι εθελοντες που βρισκονται η κινουνται στις πυρόπληκτες περιοχές, ας βοηθησουν τους κατοικους να παρουν τα οικοσιτα ζωακια τους απο τα σπιτια και τις αυλες, που ενδεχομενως πολλα απο αυτα θα ειναι δεμενα και οσα αδεσποτακια κινουνται στο δρομο τους, για να μην βρουν τραγικο θανατο.

Παρακαλουμε πολυ κοινοποιηστε!!!

©️ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!