Το Δασαρχείο Σουφλίου είναι υπεύθυνο για μια έκταση 800.000 στρεμμάτων και γι’αυτή την εργασία απασχολεί μόνο 4 δασοφύλακες, δηλαδή σε κάθε δασοφύλακα αναλογούν 200.000 στρέμματα για να προστατεύσουν.
Στην ευθύνη του Δασαρχείου είναι και η προστατευόμενη δασική περιοχή του Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς – Λευκίμμης – Σουφλίου, έκτασης 428 τετραγωνικών χιλιόμετρων.
Να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο δάσος είναι από τις σημαντικότερες προστατευόμενες περιοχές σε διεθνές επίπεδο.
Η καταγγελία
Στην καταγγελία που δημοσιεύτηκε, αναφέρετε ότι υπήρχε διαθέσιμη μια πολύ μικρή ποσότητα νερού και μάλιστα αυτό, σε εποχή αντιπυρική.
Βάση της καταγγελίας, η δεξαμενή νερού είχε διαρροές και έχανε νερό, ενώ οι υπεύθυνοι το γνώριζαν μήνες τώρα.
Το σημαντικότερο σημείο είναι αυτό:
Η κατάργηση του φορέα διαχείρισης περιοχών NATURA με ισάριθμες αποφάσεις του Υφυπουργού κ. Αμυρά, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ με Αρ. Φύλλου 6191 και ημερομηνία 23 Δεκεμβρίου 2021, αναφέρει ανάμεσα στους φορείς που καταργούνται και το Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου.
Ύστερα από μια περίοδο μακράς αναμονής, κατατέθηκε στη Βουλή (22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022) το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τον μακροσκελή τίτλο: «Διατάξεις για την απλοποίηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, των περιβαλλοντικών επιθεωρήσεων και την προστασία του περιβάλλοντος, επείγουσες δασικές, χωροταξικές και πολεοδομικές διατάξεις, θέσπιση πλαισίου για την ανάπτυξη των Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων, αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και ζητήματα κυκλικής οικονομίας».
Μεταξύ των λοιπών διατάξεων, στο Κεφάλαιο Η΄ του Ν/Σ (διατάξεις 70–85) εντίθενται οι βασικοί άξονες για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη της δραστηριότητας των Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων (ΥΑΠ), σύμφωνα με τον ενεργειακό και χωροταξικό σχεδιασμό και τους στόχους της χώρας, ως αυτοί αποτυπώνονται στο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ).
Έπειτα από έρευνα, βρήκαμε αναφορά – καταγγελία με ημερομηνία 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021, ότι μια δανέζικη εταιρία πρόκειται να κατασκευάσει 19 αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 652,65 MW στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου.
Τα 14 αιολικά πάρκα θα αναπτυχθούν στο Δήμο Αλεξανδρούπολης και τα υπόλοιπα 5 στο Δήμο Σουφλίου.
Στο Δήμο Σουφλίου, τα δύο από τα πάρκα που σχεδιάζονται είναι των 48,3 MW, άλλα δύο των 44,85 MW και ένα των 37,95 MW.
Επίσης, προβλέπεται και η εγκατάσταση 14 ανεμογεννητριών με διάμετρο φτερωτής 117 μέτρα.
Και εδώ γεννάται το ερώτημα
Γιατί η κυβέρνηση, ενώ το δάσος της Δαδιάς χρειαζόταν βοήθεια, δεν κάλεσε εναέριες ενισχύσεις από αλλα κράτη όπως και όφειλε και μπορούσε να κάνει, ώστε να σώσει μια από τις σημαντικότερες προστατευόμενες περιοχές σε διεθνές επίπεδο;
pliktrologionews.gr
©️ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ
Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.
Περισσότερα άρθρα
Ζωομνημονια, Ε.Ε., ημεριδες, δημοι που ειναι και δημιοι , τραστ, φιλοζωικοι φορεις, ναζιστικες ακαδημιες, φιλοκυβερνητικες ΜΚΟ και μαζικες ευθανασιες πανε πακετο και τα αδεσποτα στον αποπατο
Οι Ναζί διαχειριστές των ζώων-κομαντατουρ ΥΠΕΣ, φρόντισαν Χριστουγεννιατικα να πετάξουν στη μούρη μας νέα ζωοκτονο εγκύκλιο
Καλό ταξίδι στο Αιώνιο Φως, Κώστα Χαρδαβέλλα