19 Απριλίου, 2024
Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 2 λεπτά
1.369 Views

Όλο και περισσότερο θολώνει το τοπίο γύρω από την υπόθεση που αφορά το θάνατο του βρέφους στα Γλυκά Νερά με θύμα νεογέννητο μωρό από επίθεση του Ροτβαιλερ της οικογένειας υπό αδιευκρινιστες πάντα συνθήκες.

Ολος ο κοσμος ψαχνει να δει τι εγινε, αν οντως ζουσε στο μπαλκονι ο σκυλος, πως ηταν με τα αλλα παιδια, πως εβγαινε απο το σπιτι… αν… αν… αν…

Ποσταρισμενα αρθρα απο δημοσιογραφους, κτηνιατρους, εκπαιδευτες , χιλιαδες σχολιαζουν μεσα στο διαδικτυο.

Δυστυχως πολλα ειναι τα αρνητικα σχολια, διαταραγμενα ατομα αναπαράγουν οτι κιτρινο δημοσιευμα που ο αιμοδιψης δημοσιογραφος- αρθογραφος του με συγκεκριμενο εμετικο τροπο γραφης προκαλει το κοινο αισθημα, με αποτελεσμα να προκληθει μισος, φοβος και πανικος, καταδικαζοντας με αυτον τον τροπο τη συγκεκριμενη ρστσα, ετσι ωστε να οπλισει τα χερια δολοφόνων, ωστε να προκαλεσουν μαζικές θανατώσεις, φόλες αδέσποτων ζώων και επιλεκτικα δεσποζομενων ζωων συντροφιας. Το δε Ροτβαιλερ το θελουν στην πυρα, ζητωντας επιμονα την ευθανασια του, οπως και οποιουδηποτε αλλου κατοικιδιου ζωου με την ιδια υποτειθεται συμπεριφορα.

Περιμένουμε τα αποτελέσματα της προανακριτικης και ιατροδικαστικης εξέτασης, η οποία ευελπιστουμε να ρίξει άπλετο φως στην διαλεύκανση της υπόθεσης. Η μητέρα υποστήριξε ότι ο σκύλος του σπιτιού επιτέθηκε στο βρέφος, γράφουν όλα τα δημοσιεύματα …
Ισχυρισμός της μητέρας …
Είναι αυτό αρκετό για να ενοχοποιηθεί ο σκύλος και να του γίνει ευθανασία σαν επικίνδυνος και επιθετικός? ( Ερώτηση για σκέψη …)
Προς το παρόν η έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το μοιραίο το πρωί της Πέμπτης είναι σε εξέλιξη.
Θέτουμε την ερώτηση πάντα με σεβασμό και οδύνη για τον αποτροπαιο θάνατο του βρέφους …

Θα μάθουμε άραγε ποτέ τα πραγματικά αιτια και ποιος είναι ο ένοχος? Το δίποδο η το τετράποδο μέλος της οικογένειας? Μήπως τελικά δεν συμβαίνει τίποτα από όλα όσα έχουν παρουσιάσει τα ΜΜΕ και έχουν διαστρευλωθει μέχρι αφανταστου σημείου? Μήπως κάποια νοσηρα μυαλά έχουν παρουσιάσει έτσι τα πράγματα, ώστε να περάσουν δια νόμου την απαγόρευση συγκεκριμένων φυλών σκύλων, για να θανατωνονται όπως στο εξωτερικό, επειδή δήθεν είναι επικίνδυνα και επιθετικά? Εν καιρώ θα ξετιλυχθει το κουβάρι και όσοι μπλέκονται μέσα σε αυτό.

Έχει πολύ ενδιαφέρον το ότι ο κάθε αντί-φιλόζωος έχει βρει αφορμη να βγάλει τα απωθημενα του! Όλοι αυτοι που αναφέρονται στις λίστες με τις απαγορευμένες ράτσες, έχουν ιδέα γιατί είναι απαγορευμένες??? Όχι επειδη από μόνες τους είναι προβληματικές, αλλά επειδή είτε οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ξέρουν να τις χειριστούν (ανεκπαίδευτοι κηδεμόνες) και δεν μπορούν να εκπαιδεύσουν σωστά τους σκύλους, είτε γιατί είναι κάφροι και τους κακομεταχειρίζονται, (βλέπε δεμένα με αλυσιδες, κυνομαχίες, περιορισμένα στο μπαλκόνι χωρις κοινωνικοποίηση οπως εδώ) σε αυτές τις περιπτώσεις, υπάρχει η πιθανότητα να γίνει το ζώο επικίνδυνο λόγω της δυναμης που έχει/ σωματικής διαπλασης. Αλλά όχι από την φύση του.

Αντιθέτως, από την φύση τους και τα pitbull/ staffies, όπως και τα Rottweiler, είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες που ανθούν ακόμα περισσοτερο με σωστή εκπαίδευση και κοινωνικοποίηση. Οι λίστες λοιπόν υπάρχουν, γιατί υπάρχουν οι άσχετοι. Έλεος πλέον, γιατι το τι έχουν διαβάσει τα μάτια μας από τον κάθε κακοπροαιρετο που απλά θέλει να το παίξει μάγκας, έχει ξεφύγει…

Όσοι καταλαβαίνουμε και νιώθουμε λίγο παραπάνω, ας κάνουμε τα δέοντα προκειμένου να διασώσουμε όση υπόληψη έχει απομείνει στο ανθρώπινο είδος, το οποίο είναι σίγουρα το χειρότερο, καταστροφικότερο και φονικότερο που υπάρχει πάνω στον πλανήτη γη.

©ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!