20 Απριλίου, 2024

Ποιος ειναι ο τροπος χορηγησης φαρμακου στη γατα μας

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 2 λεπτά
997 Views

Πραγματικά, δεν υπάρχει εύκολος τρόπος για να πάρει μια γάτα το φάρμακό της. Είναι γρήγορα ζώα οι γάτες και μπορούν να σας ξεφύγουν και να κρυφτούν πολύ εύκολα. Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι που μπορείτε να δοκιμάσετε και να αποφασίσετε ποια από αυτές βολεύει εσάς και το γατάκι σας.

Φάρμακο σε υγρή μορφή

Πάρτε μια σύριγγα (δεν χρειαζόσαστε τη βελόνα) και γεμίστε την με την απαραίτητη δόση φαρμάκου. Πλησιάστε τη γάτα σας και ακινητοποιήστε το κεφάλι της με τη χούφτα σας. Σηκώστε το κεφαλάκι της προς τα πάνω (όχι όμως σε κατακόρυφη θέση, δεν θέλουμε να το πνίξουμε!) και στη γωνία που σχηματίζουν τα χείλη της, βάζουμε τη σύριγγα ακριβώς πίσω από τα δόντια της και την αδειάζουμε λίγο λίγο για να προλαβαίνει η γατούλα να παίρνει ανάσες.

Αν η γάτα αρνείται να καταπιεί το φάρμακό της, ρωτήστε τον κτηνίατρό σας αν επιτρέπει να το ανακατέψετε με το φαγητό της.

Φάρμακο σε μορφή χαπιού

Τα πρώτα βήματα είναι και πάλι να κρατήσετε τη γάτα από το κεφάλι της και να το σηκώσετε προς τα πάνω. Με το άλλο χέρι βάλτε το χάπι στο στόμα της γάτας σας και στη συνέχεια κρατήστε ελαφρά και το κάτω σαγόνι της, ώστε να μην μπορεί να ανοίξει το στόμα της. Προκαλέστε την να καταπιεί χαιδεύοντας το λαιμό της με το ελεύθερο χέρι σας και μόλις καταλάβετε ότι κατάπιε αφήστε την.

Επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να κολλήσει το χάπι στον οισοφάγο της γάτας, φροντίστε να πιεί νερό μετά, έστω και αναγκαστικά όπως περιγράφεται παραπάνω με το φάρμακο σε υγρή μορφή.

Δύσκολα θα ξεγελάσετε μια γάτα να πάρει το χάπι της μέσω του φαγητού της. Μια λύση είναι να κόψετε το χάπι σε μικρότερα κομμάτια και το βάλετε μέσα σε μπουκιές τυριού μαλακού.

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!