29 Μαρτίου, 2024

Σκίαστρα για την προστασία των ιπποειδών θα τοποθετηθούν στο λιμάνι της Ύδρας

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 2 λεπτά
804 Views

Την τοποθέτηση τεσσάρων (4) φορητών σκιάστρων, στο λιμάνι της Ύδρας αποφάσισε σε τακτική συνεδρίασή του, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ύδρας.

Πρόκειται για φορητά σκίαστρα τα οποία θα τοποθετούνται για την προστασία των ιπποειδών κατά τη διάρκεια της ημέρας και θα αφαιρούνται με τη δύση του ηλίου.
Η τοποθέτηση των εν λόγω σκιάστρων θα γίνει έπειτα από τη λήψη των απαιτούμενων αδειών από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού.

Αναλυτικότερα, κατά την εισήγηση του Προέδρου του ΔΛΤΥ, Γιάννη Μπελεγρή ειπώθηκε ότι πριν από λίγο καιρό το φιλοζωικό σωματείο «η Κιβωτός της Ύδρας» (HydraArk) και με θέμα τη μέριμνα για την προστασία των ιπποειδών που είναι εκτεθειμένα συνεχώς κάτω από τον ήλιο στο λιμάνι της Ύδρας, με έγγραφό τους πρότειναν την παραχώρηση χώρου για την τοποθέτηση μη μόνιμων σκιάστρων, κατόπιν των απαιτούμενων εγκρίσεων.

Για την ιστορία να πούμε ότι η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία καθώς κατά τη συνεδρίαση ο κ. Τσακίρης δήλωσε ότι διαφωνεί με την τοποθέτηση σκιάστρων για τα ιπποειδή στο λιμάνι της Ύδρας, καθώς αυτό θα ήταν καταστροφικό για την εικόνα του νησιού. Πρότεινε την τοποθέτηση τέντας στην περιοχή Γεφύρια, σε μέρος που δεν προσβάλλει αισθητικά το νησί, με παροχή νερού, προκειμένου να βρίσκονται τα ζώα των αγωγιατών προστατευμένα και να αντικαθίστανται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Ο κ. Μαρκαντώνης δήλωσε ότι συμφωνεί με την προστασία των ιπποειδών, αλλά διαφωνεί με την τοποθέτηση των συγκεκριμένων σκιάστρων, καθώς αποτελούν μία ασαφή πρόταση και δεν συνάδουν με την εικόνα του νησιού. Για το λόγο αυτό πρότεινε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ύδρας να περιμένει να ολοκληρωθεί η μελέτη που εκπονείται σε συνεργασία με την Αρχαιολογική Υπηρεσία για τη διαμόρφωση ολοκληρωμένης πρότασης για την ομοιόμορφη εικόνα του λιμανιού της Ύδρας, η οποία θα λαμβάνει υπόψη της και το θέμα της προστασίας των ιπποειδών.

Ενώ από την πλευρά του ο Λιμενάρχης κ. Γεώργιος Μανδαλάκης δήλωσε ότι συμφωνεί με την παραχώρηση χώρου για την τοποθέτηση των συγκεκριμένων φορητών σκιάστρων προσωρινά, μέχρι να ολοκληρωθεί η μελέτη που εκπονείται και αφορά συνολικά την εικόνα του λιμένα Ύδρας.

https://fonitisydras.com



Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!