19 Μαρτίου, 2024

Στην αγκαλιά του σκύλου του Ακμπάρ άφησε την τελευταία του πνοή ο Αριστοτέλης Αποσκίτης

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 4 λεπτά
1.038 Views

Κρατώντας αγκαλιά τον αγαπημένο του σκύλο Ακμπάρ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 63 ετών ο ηθοποιός Αριστοτέλης Αποσκίτης. Οι φίλοι του τον βρήκαν λίγες ώρες μετά τον θάνατό του πάνω στο κρεβάτι και τον τετράποδο φίλο του να στέκεται δίπλα του και να θρηνεί. Ο Αριστοτέλης Αποσκίτης είχε μία υπέροχη σχέση με τον σκύλο του και του είχε ιδιαίτερη αδυναμία.

Ο Αριστοτέλης Αποσκίτης είχε συμμετάσχει σε γνωστές και επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές όπως: «Η συμφωνία της σιωπής», «Οι μεν και οι δεν» , «Φρούτα εποχής» και «Ακροβατώντας».

Στο θέατρο συμμετείχε σε σπουδαίες παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου ενώ το 2017 συμμετείχε στην παράσταση «Καλιγούλας» με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Στάνκογλου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Στη σελίδα Facebook του ηθοποιού έχουν ήδη αρχίσει να γράφουν μηνύματα φίλοι και συνεργάτες οι οποίοι είναι σοκαρισμένοι με τον ξαφνικό θάνατο του Αριστοτέλη Αποσκίτη.

Η αιτία του αιφνίδιου θανάτου του είναι άγνωστη μέχρι στιγμής και δεν είναι γνωστό αν ο ηθοποιός αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φίλοι του τον βρήκαν λίγες ώρες μετά τον θάνατό του πάνω στο κρεβάτι με τον Ακμπάρ να παραστέκεται κλαίγοντας.

H είδηση του ξαφνικού θανάτου του καλλιτέχνη με το αριστοκρατικό παρουσιαστικό, που μαθήτευσε δίπλα στον Κάρολο Κουν και είχε στο βιογραφικό του σπουδαίους θεατρικούς ρόλους, προκάλεσε θλίψη στους καλλιτεχνικούς κύκλους και όχι μόνο.

Η οικογένειά του, οι δύο αδερφές του, Ρενέ και Σέλμα, και επίσης η ανιψιά του Ηλέκτρα, υπέστησαν σοκ και δεν μπορούν ακόμα να συνειδητοποιήσουν τον απρόσμενο χαμό του δικού τους ανθρώπου. Όπως δήλωσαν, φαινόταν υγιέστατος, μάλιστα πήγαινε κάθε μέρα έξι ώρες βόλτα με τον Ακμπάρ, από τον Λυκαβηττό μέχρι του Φιλοπάππου.

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων

Προφητικά υπήρξαν τα λόγια του στην τελευταία συνέντευξη που είχε παραχωρήσει πριν από λίγους μήνες στο andro.gr: «Βασικά ανησυχώ τι θα γίνει ο Ακμπάρ εάν πεθάνω, γιατί το αντίθετο ούτε να το σκέπτομαι… Δυστυχώς τα σκυλιά ζουν λιγότερο από ό,τι εμείς, έχω χάσει πολλά ως τώρα και η ώρα του αποχωρισμού είναι πάντα η χειρότερη στιγμή… Δεν θέλω καθόλου να το σκέπτομαι, είναι ακόμα βέβαια πολύ μικρός και αυτή η ράτσα ζει πολλά χρόνια», είχε πει χαρακτηριστικά.

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων

Λίγες ημέρες μάλιστα πριν τον θάνατό του, ο ηθοποιός είχε ανεβάσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook μια φωτογραφία με τη νικήτρια του «Greece’s next top model», Ειρήνη Καζαριάν και τον σκύλο του Ακμπάρ.

Ο Αριστοτέλης Αποσκίτης είχε γράψει στη λεζάντα της ανάρτησής του: «Ο Ακμπάρ με την Καζαριάν την νικήτρια του Next Top Model, που μας παρακάλεσε να φωτογραφηθεί μαζί του, για τις φωτογραφίες του book της! Όσοι μου έχετε στείλει ερωτήσεις, του στυλ εάν ο Ακμπάρ έχει την ίδια συμπεριφορά στο σπίτι και στους δρόμους, σαν χαρακτήρας, έχω να σας πληροφορήσω ότι όσο καλός και φιλικός είναι στους δρόμους, τόσο άγριος φύλακας είναι στο σπίτι, ούτε κουνούπι δεν μπορεί να μπει μέσα στον κήπο! Έχει ήδη αρπάξει ξώφαλτσα, έναν πλανόδιο πωλητή και τον ταχυδρόμο, που παρά την πινακίδα «προσοχή ο σκύλος δαγκώνει», την αγνόησαν και μπήκαν, γιατί νόμιζαν ότι Ακμπάρ έλειπε, επειδή δεν τον έβλεπαν -ήτανε στον πίσω κήπο- ευτυχώς πρόλαβα και τον έπιασα την τελευταία στιγμή! Επίσης έχει σώσει δύο φόρες τα ξημερώματα δύο διπλανά σπίτια, από κλέφτες, σηκώνοντας τη γειτονιά στο πόδι! Άρα ο Ακμπάρ είναι ήρεμος στον δρόμο, αλλά πάρα πολύ άγριος στο δικό του χώρο!».

Θλίψη έχει προκαλέσει στον καλλιτεχνικό κόσμο η είδηση του θανάτου του ηθοποιού, Αριστοτέλη Αποσκίτη.

Αρκετοί ήταν εκείνοι που ήθελαν να τον αποχαιρετήσουν με τον δικό τους τρόπο μέσα από τα social media, τιμώντας έτσι τη μνήμη του.

Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και η Νίκη Παλληκάρακη, η οποία μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook έγραψε ένα συγκινητικό κείμενο:

«Βρεθήκαμε τυχαία πριν από λίγο καιρό στο κέντρο της Αθήνας κι αποφασίσαμε αυτή την ξαφνική συνάντηση να την κάνουμε κουβέντα με καφέ… Γελάσαμε πολύ, συγκινηθήκαμε, θυμηθήκαμε παλιές μας συνεργασίες και τα αξέχαστα ταξίδια μας με το Εθνικό… Μου θύμισες όλ’ αυτά για τα οποία σε θαύμαζα και σ’ εκτιμούσα από τότε… το χιούμορ σου, τη γλύκα, τη βαθιά σου καλλιέργεια, τη σκέψη σου που ήταν πάντα πολύ μπροστά σε όλα κι αυτό το εφηβικό αγέρωχο που κρατούσες ζωντανό …Σε ζήλευα για τα απίστευτα ταξίδια που έκανες σ’ όλο τον κόσμο… Βιάστηκες όμως καλέ μου να κάνεις αυτό το τελευταίο… το χωρίς γυρισμό… Αντίο Αριστοτέλη μου…», έγραψε χαρακτηριστικά η Νίκη Παλληκαράκη.

Μεταξύ των ηθοποιών με τους οποίους διατηρούσε στενή σχέση ήταν η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, η οποία έχει δηλώσει σε συνέντευξή της ότι ζήλευε καλοπροαίρετα τον αγαπημένο φίλο της και συνάδελφο επειδή ταξίδευε πάρα πολύ συχνά και έγραφε άρθρα από τα ταξίδια του. Σε μια από τις τελευταίες εμφανίσεις του στο σανίδι ο Αριστοτέλης Αποσκίτης ήταν στο πλευρό του Γιάννη Στάνκογλου στο έργο «Καλιγούλας», στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Ο Αριστοτέλης Αποσκίτης αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν το 1984.

Συμμετείχε στην ταινία Μετέωρο και Σκιά (1985) και στο φιλμ του Θόδωρου Αγγελόπουλου Μία αιωνιότητα και μία μέρα (1998)

Οι θεατρικές παραστάσεις στις οποίες είχε συμμετάσχει στο Εθνικό Θέατρο:

Περιποιητής φυτών (1989) | Περιποιητής Φυτών
Το χρονικό του Κυρού Μανουήλη (1989) | Πιλάτος
Όλα στον κήπο (1990) | Γκίλμπερτ
Όνειρο θερινής νύχτας (1991) | Θησέας
Ηλέκτρα (1998) | Αίγισθος
Ορέστεια (2001) | Απόλλων | Χορός
Αντιγόνη (2002) | Κορυφαίος
Η τέταρτη αδελφή (2003) | Μίσα
Βασιλιάς Ληρ (2005) | Δούκας της Κορνουάλης

Πηγη:

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!