22 Απριλίου, 2024
Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 3 λεπτά
817 Views

Διάβασα στο taxalia (εδώ)

http://taxalia.blogspot.com/2011/04/blog-post_2376.html

ότι ο «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» πρότεινε προς το αρμόδιο υπουργείο τροποποίηση του άρθρου του ισχύοντος νόμου, που ορίζει σε ποιες περιπττώσεις εφαρμόζεται θανάτωση των αδέσποτων !
( ….θανάτωση , είναι το άλλο πρόσωπο της βάρβαρης συνήθειας των…δίποδων να σκοτώνουν τα ανίσχυρα τετράποδα , χρησιμοποιώντας τον «χριστιανικό» όρο ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ! ).

Ο ισχύων νόμος λέει: ότι το ζώο θανατώνεται όταν επιτίθεται απρόκλητα και προκαλεί βλάβη σε άνθρωπο η ζώα.

Η προτεινόμενη τροποποίηση ,περιορίζεται στην διαγραφή μιάς μόνο λέξης , (μιας λέξης που προστάτευε – έστω και μερικώς – μέχρι σήμερα τα αδέσποτα : την λέξη απρόκλητα !)

Αν αυτό αληθεύει και γίνει δεκτή η πρόταση ,τότε- όπως γράφει σε σχετικό δημοσίευμα που ανήρτησε προ ολίγου στην εφημερίδα σας και η δικηγόρος θυγατέρα μου, Αλεξάνδρα Γωγούση-Σκανδάλη –μπορείτε να οδηγήσετε στον θάνατο όποιο ανήμπορο τετράποδο βρίσκεται ξαπλωμένο ήρεμα στην πλατεία Αριστοτέλους !

Αρπάξ`τε ένα παλούκι, χτυπήστε το με δύναμη και αν αυτό σας επιτεθεί, έχει υπογράψει την θανατική του καταδίκη !.

Σαν δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ ,που, αντί να δώσουμε αγώνα ζωής για να απαγορευθεί η «ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ» ,βρίσκουμε τρόπους να την γενικεύσουμε !!

Κύριε Ζέρβα, αντιδράστε, μη συνδέσετε το όνομά σας με παρόμοια απεχθή πρόταση !

Σημ. Με την ευκαιρία παραθέτω άρθρο μου με τίτλο : «ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ».

·

· ΟΧΙ στην ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ, ΟΧΙ για όποιον δήποτε λόγο!

·

· Αγαπώ τα ζώα –ιδιαίτερα τα σκυλιά- μερικές φορές περισσότερο απ` ότι αγαπώ κάποιους ανθρώπους..

Η συγκλονιστική «αφήγηση», του άτυχου ζώου ,που μόλις προ ολίγου διάβασα ,με πλήγωσε αφάνταστα αλλά και με εξόργισε όταν έφθασα στην κατάληξη του δράματος.

Γιατί; Διότι με περισσή ευκολία ο «κύριος με τα άσπρα» – ένας κτηνίατρος προφανώς- πρότεινε την ε υ θ α ν α σ ί α του ζώου και η «καλή κυρία »την αποδέχθηκε, αβασάνιστα.

Ποιός ανθρώπινος νόμος, ποια θεία επιταγή αγαπητέ μου αναγνώστη , θα έδινε ποτέ το δικαίωμα να θυσιάσουμε ένα ζωάκι – μια ψυχούλα πολύ κοντινή με την ανθρώπινη ψυχή-επειδή έμεινε ανάπηρο από τα πίσω πόδια;.

Πάρτε το στην αγκαλιά σας, μεταφέρτε το σ` ένα φιλόξενο χώρο, ξαπλώστε το σ` ένα μαλακό υπόστρωμα, ενυδατώστε το, ταΐστε το (στην αρχή με γάλα και άλλες υδαρείς τροφές -με μπιμπερό η κουταλάκι-,και στη συνέχεια δώστε του να φάει κανονικά.

Ο σκύλος θ` αρχίσει να γλύφει ΠΡΩΤΑ το χέρι σας κι` ύστερα την τροφή του κουνώντας με ευγνωμοσύνη την ουρά του !.

Σε 5-6 μέρες το ζώο θα «ζωντανέψει»!

Κι` ύστερα ,ύστερα κάντε αυτό που έκανα εγώ στον δικό μου αγαπημένο Καίσαρα, το λατρεμένο μου υπέροχο μαύρο λυκόσκυλό, που στα 9 του χρόνια έμεινε ανάπηρο (παραπληγικό) από τα πίσω πόδια του.

΄Ετρεξα, έψαξα, ρώτησα, έφερα τα πάνω κάτω κι` έμαθα :

Στην Αμερική υπήρχε ένα καροτσάκι, το περιβόητο Κ9 ,το αναπηρικό καροτσάκι για παραπληγικά σκυλιά.

Το παρήγγειλα,(στέλνοντας τα μέτρα του κορμού και των άκρων, καθώς και το βάρος του ζώου ) και- ω ! του θαύματος -ήρθε το υπέροχο αυτό βοήθημα για ανάπηρα ζώα !

Και νάτος ο Καίσαρ, όρθιος, ζωηρός, χαρούμενος , να κινείται, να περπατάει, να τρέχει σαν τρελός στο πλακόστρωτο της παραλίας στο Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης

Καμαρώστε τον μαζί μου -στη φωτογραφία που παραθέτω-να ατενίζει πανευτυχής τον Θερμαϊκό και- ευκαιρίας δοθείσης-να κάνει κάπου-κάπου και κανένα……. καμάκι σε καμιά αδέσποτη σκυλίτσα !

Ο Καίσαρ έζησε, περπάτησε, έτρεξε, γαύγισε, χάρηκε τη ζωή! .

Δυόμισι ολόκληρα χρόνια έζησε ο λατρεμένος μου σκύλος, κινούμενος με άνεση πάνω στο καροτσάκι που το ωθούσε μόνος του, περπατώντας με τα δυό κατάγερα μπροστινά του πόδια.

· «Χάθηκε » ύστερα από μια επώδυνη-αλλά σύντομη ευτυχώς –προσβολή καρκίνου στους τραχηλικούς αδένες.

Ακόμη τον θυμάμαι και..κλαίω, 8 ολόκληρα κιλά έχασα μετά τον θάνατό του., αλλά αισθάνομαι πανευτυχής που εφάρμοσα στη πράξη τον όρκο που έδωσα όταν τελείωσα γιατρός «προ παντός ου βλάπτειν».

¨Όχι λοιπόν στην ευθανασία,.

· Όπως το διαβάζεις αγαπητέ μου αναγνώστη., Χωρίς καμιά εξαίρεση, χωρίς καμιά δικαιολογία.

· Εδώ θα πρέπει να σας πω ότι αντιπαρήλθα όλες τις συμβουλές και παραινέσεις των γνωστών και φίλων κτηνιάτρων του τύπου «κάντο ευθανασία, θα τυραννιέσαι και συ και το ζώο, χωρίς ελπίδα γιατρειάς,» και το τόλμησα.

Όχι λοιπόν στην αφαίρεση της ζωής ενός ανήμπορου ν` αντιδράσει ζώου, με πρόσχημα την λύτρωσή του απ` τα βάσανα.

Τότε γιατί δεν κάνουμε το ίδιο και στα συγγενικά μας πρόσωπα, που πάσχουν από ανίατα και βασανιστικά νοσήματα;.

Απλούστατα, γιατί φοβόμαστε τον νόμο, τον ανθρώπινο βέβαια νόμο ,γιατί αν φοβόμασταν το νόμο του θεού, δεν θα σκοτώναμε και τα ανυπεράσπιστα ζωάκια που μας κοιτούνε με λατρεία όταν το χέρι του κτηνιάτρου καρφώνει την δήθεν λυτρωτική του βελόνα στην τρυφερή τους σάρκα .

· Όχι λοιπόν στην ευθανασία του δυστυχισμένου, του αγαπημένου ,του μοναδικού μας ίσως φίλου, ,που μας κοιτάει στα μάτια και μας κουνάει την ουρά του, την ώρα που εμείς το στέλνουμε στον θάνατο.

Δρ Βλάσης Γωγούσης

Ειδικός Παθολόγος

http://taxalia.blogspot.com

https://www.facebook.com/panhellenicmovementforanimals/photos/a.263973073629541.82303.174051975954985/1750114115015422/?type=3&theater

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΛΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

©ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ-ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΛΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ



Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!