28 Απριλίου, 2024
Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 2 λεπτά
854 Views

Τα σοβαρά θέματα που θα έπρεπε να ασχολούνται οι κρατικοι φορείς-ΜΚΟ είναι ο θάνατος της 50χρονης, η καταδίκη του ιδιοκτήτη των σκύλων και η αποτροπή και παρεμπόδιση της ευθανασίας των ζωων που ανατραφηκαν λανθασμενα στα χέρια του, καθώς και οι τρόποι και τα μέσα αποφυγής τέτοιων περιστατικών, που έχουν συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν και θα ξανασυμβουν.

Δεν αρκεί μόνο η αγάπη για τα ζώα.

Χρειάζεται και παιδεία από όλους μας.

Αντιθέτως, προκαλούν το κοινό αίσθημα με κατευθυνομενες και αμφισβητουμενες κακοποιησεις ζώων, με την συνεργεία των ΜΜΕ, για τα δικά τους και μόνο συμφεροντα, αντί να δινουν έμφαση στην σωστή ανατροφή και εκπαίδευση των σκύλων από τους ιδιοκτήτες τους.

Όπως υποστηρίζει η εθελόντρια Anna Bitsani:

Σε μια σοβαρη χωρα και σιγουρα οχι στην Ελλαδα:

Ο τυπος που ειχε το σκυλι, θα ειχε ηδη τιμωρηθει παραδειγματικα για την παραμεληση του ζωου του.

Υπαρχουν απειρα βιντεο που το δειχνουν μεχρι και να ζητιανευει φαγητο απο ταβερνες και εντελως παραμελημενο.

Οσοι με θεσμικο ρολο, αντι να κανουν την δουλεια τους και να εφαρμοσουν τον νομο, εσπευσαν να ξεπλυνουν τον ανευθυνο, δινοντας ψευτικα στοιχεια και συντηρωντας ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ αυτο το κλιμα αγανακτησης, θα ειχαν απομακρυνθει απο την θεση τους.

Συσσωμη η φιλοζωικη κοινοτητα, θα ειχε φροντισει να εκμεταλλευτει το περιστατικο για να τονισει τους κινδυνους της πλημμελους επιμελειας ενος ζωου και τις ευθυνες που φερουν οι ιδιοκτητες, ΙΔΙΩΣ σε συνδυασμο με τον θανατο της γυναικας που κατασπαραξαν τα 3 σκυλια.

Το Κρατος θα ειχε φροντισει να προστατεψει μια ολοκληρη περιοχη απο την στοχοποιηση, την επιθεση που δεχεται απο τους “οργισμενους” που οι αυτοκλητοι “εισαγγελεις” κατευθυνουν και δεν θα επετρεπε σε κανεναν να βγαινει δημοσια και να διαδιδει ψεματα, με ανυπολογιστες συνεπειες!

…Και τελος, ολοι θα περιμεναν το πορισμα της Αστυνομιας για να μαθουν, ΕΑΝ υπαρχει και δευτερος ενοχος (ο πρωτος ειναι ο ιδιοκτητης!), υπευθυνος για τον θανατο του ζωου.

ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ αλλο ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και θα φανει ξεκαθαρα.

ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΕΦ’ ΟΣΟΝ ΕΚΔΟΘΕΙ ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ., ΜΕ ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΦΕΡΟΜΕΝΟΥ ΩΣ ΔΡΑΣΤΗ, ΟΠΩΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΗΜΕΝΕΣ ΕΙΔΕΧΘΕΙΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ, ΤΟΤΕ ΙΣΩΣ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΑΛΗΘΙΝΟ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ.

©️ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!