25 Απριλίου, 2024
Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 3 λεπτά
674 Views

Εξολοθρευονται τα ζωα μιας περιοχης μαζικα απο φολες και καποιοι… φιλοζωοι διαμαρτυρονται, χαιδευοντας στ’ αυτια και εχοντας μαζι τους ολους τους ηθικους αυτουργους και τους πληρωμενους δραστες-φονιαδες των αισχρων αυτων εγκληματων… Και η ιστορια δεν εχει τελειωμο.

Αληθεια, οι φιλοζωικες ΜΚΟ εκει και οπουδηποτε γινονται μαζικες δηλητηριασεις αδεσποτων ζωων, τι ρολο βαρανε? Τα εχουν τακιμιασει με τους δημους και εκτος απο τον ρολο του μπογια, βαρανε και ευθανασιες στα δυστυχα αδεσποτα και βρισκουν τα πτωματα των φολιασμενων ζωων που καποιοι αλλοι που γνωριζουν πολυ καλα τα εξοντωσαν ριχνοντας με τα βρωμοχερα τους φολες?

Αν ζητουσαν να εξετάσουν τελευταία τιμολόγια καθαριότητας των δημιων-δήμων, ίσως έβλεπαν και αγορά φαρμάκου που πέθαναν τα ζωα …

Καλα, για τοσο ηλιθιο περνατε τον κοσμο που σαν χαπατα τρωει οτι του πλασαρετε, ριχνοντας του σταχτη στα ματια? Τοσο ψεκασμενοι ειστε καποιοι με νευροπαραλυτικα αερια που δεν βλεπετε μπροστα σας τι ακριβως συμβαινει?

Μην παραπονιεστε λοιπον και μην χτυπιεστε για τα μνημονια που ισχυουν για διποδους και τετραποδους και αφορουν την εξοντωση τους με οποιονδηποτε φτηνο και απανθρωπο τροπο. Ποτε δεν ειναι αργα να ξυπνησετε και να δειτε ποια ειναι η πραγματικοτητα.

Καποιοι δεν εννοουν να καταλαβουν, η κανουν πως δεν καταλαβαινουν. Ας συνεχισουν να διαμαρτυρονται οτι δηθεν γινεται κατι και επι της ουσιας τα ζωα θα συνεχισουν να εξολοθρευονται, οσο καποιοι… “φιλοζωοι” πινουν καφεδακι στα γραφεια αντιδημαρχων κλπ… κλπ. Γι’ αυτο και δεν τους αγγιζουν ετσι οπως πρεπει και αυτους και ολους τους υπολοιπους που συμμετεχουν σε αυτο το βρωμοπαιχνιδο.

Γνωριζουμε πολυ καλα ποιοι ριχνουν τις φολες και τι συμφεροντα και βρωμια κρυβονται πισω απο αυτη την τραγικη ιστορια. Πως θα καθαρισει ο τοπος απο τα διποδα μιασματα ειναι το ζητημα.

Συμφωνα με το artavoice.gr:

“Τουλάχιστον 17 με 20 σκυλιά που σύχναζαν στην περιοχή του λιμανιού της Σαλαώρας, στην Κορωνησία, δηλητηριάστηκαν από αγνώστους πριν λίγες ημέρες. Να σημειώσουμε ότι στην περιοχή εγκαταλείπονται πολλά σκυλιά από ανεύθυνους ιδιοκτήτες και μετά αναλαμβάνουν να τα ταΐζουν ορισμένοι φιλόζωοι με δικά τους έξοδα. Επίσης δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, καθώς και στο παρελθόν έχουν δολοφονηθεί με φόλες αδέσποτα σκυλιά. Ο δήμος Άρτας παρόλο που είναι δική του ευθύνη η στείρωση των σκυλιών ή η φιλοξενία ορισμένων σκυλιών στο καταφύγιο, παραμένει αδιάφορος. Αλλά και η ίδια αστυνομία δεν μπορεί να μην διερευνά τα γεγονότα.

Σύμφωνα με το άρθρο 5 του Νόμου 4039/2012 (ΦΕΚ Α 15/02.02.2012 ) ο ιδιοκτήτης υποχρεούται να μην εγκαταλείπει το ζώο του, ενώ σε περίπτωση που επιθυμεί να αποχωριστεί το ζώο συντροφιάς, πρέπει να γνωστοποιεί στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου του τόπου της κατοικίας του την πρόθεσή του αυτή, να το παραδίδει σε αυτόν και να λαμβάνει από πιστοποιημένο κτηνίατρο αντίγραφο της μεταβολής της εγγραφής του ζώου του στη Διαδικτυακή Ηλεκτρονική Βάση σήμανσης και καταγραφής των ζώων συντροφιάς, όπου θα αναφέρεται ο Δήμος ως προσωρινός κάτοχος του αδέσποτου πλέον ζώου.

Επίσης, ο βασανισμός, η κακοποίηση και η βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου, καθώς και η οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος του, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασμός, αλλά και η αναίτια θανάτωση ζώου, είναι πράξεις άδικες , τιμωρούνται με φυλάκιση και χρηματική ποινή, καθώς και με υψηλό διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με το ν.4039/2012 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το ν.4235/2014.

Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση θανάτωσης ζώου ανέρχεται στο ποσό των 30.000 ευρώ για κάθε ζώο, βεβαιώνεται από την αρμόδια αστυνομική αρχή στον παραβάτη και επιβάλλεται από την Κτηνιατρική Υπηρεσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Κάθε πολίτης που αντιλαμβάνεται κάποια από τις παραπάνω πράξεις έχει τη δυνατότητα να καταγγείλει το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, στην Κτηνιατρική Υπηρεσία, καθώς επίσης και στην κατά τόπο αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Η φωτογραφία που τραβήξαμε (2/8/20 το απόγευμα) είναι ακριβώς εκεί που τελειώνει η γέφυρα της Σαλαώρας, μπροστά από τη μεγάλη παραλία, όπου καθημερινά καταφθάνουν οικογένειες λουόμενων και το άτυχο ζώο σαπίζει εκεί, κάτω από τον καυτό ήλιο, χωρίς ο δήμος να φροντίσει να το περισυλλέξει για να το θάψει. Φιλόζωη, με την οποία μιλήσαμε, μας είπε ότι υπάρχουν και άλλα νεκρά σκυλιά, διασκορπισμένα στην περιοχή”.

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!