Τον Μαιο του 2016 ειχαν τεθει καποια βασικα ερωτηματα οσον αφορα το Ελαφοκομειο του Ροδινιου που μπορειτε να διαβασετε εδω:
Το 2016 ηταν ετσι…
Τωρα… σιωπη…
Ένα άρθρο από την Δημοκρατική της Ρόδου το οποίο γράφτηκε τον Μάιο του 2016…
Δηλαδη εδώ και οχτώ χρόνια…!!!
Το Ελαφοκομείο λοιπόν, το οποίο
αδειοδοτήθηκε στις 16/4/2013 (μέχρι τότε λειτουργούσε ο χώρος χωρίς άδεια) και υπεύθυνος γι’ αυτό είναι ο Δήμος.
…Και τι ορίζει η άδεια μεταξύ άλλων;
Οτι θα υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός ελαφιών, μέχρι 60.
Ποια είναι η ευθύνη του Δήμου ως ιδιοκτήτη ελαφιών;
«Ο Δήμος είναι ιδιοκτήτης του χώρου και της κτηνιατρικής εγκατάστασης και είναι υπεύθυνος για την υγεία και την ευζωία των πλατωνιών, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία και την άδεια λειτουργίας του εκτροφείου» λέει η Διευθύντρια Δασών κ. Καίτη Μπαλατσούκα σε ρεπορτάζ της «Δημοκρατικής» στις 2 Φεβρουαρίου του 2014, για τις απαράδεκτες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσαν 85 ελάφια (τότε).
Οπου απαράδεκτες συνθήκες, ήταν :
Ελάφια να πεθαίνουν λόγω υποσιτισμού, χωρίς φάρμακα, χωρίς χώρο περίθαλψης για τα άρρωστα ή τραυματισμένα, χώρος με προβληματική περίφραξη (το αποτέλεσμα ήταν να φύγουν κάποια) έλλειψη προσωπικού (φύλακες).
Αυτά, σύμφωνα με μαρτυρίες των υπευθύνων.
Της κτηνιάτρου του Δήμου και του υπεύθυνου (τότε) του Δήμου.
Οι μνήμες ξυπνούν μετά την σημερινή φρίκη και ερωτήματα περιμένουν απάντηση.
Με πρώτο και καλύτερο:
Αλήθεια με την περίφραξη τι γίνεται;
2. Γιατί υπάρχουν 100 ελάφια στο Ελαφοκομείο (σύμφωνα με πρόσφατη δήλωση της κτηνιάτρου στην «δ» στις 17/5/2016) και όχι 60 όπως ορίζει η άδεια;
3.Τα ελάφια έχουν τις συμπληρωματικές τροφές, οι οποίες τους είναι απαραίτητες, από την στιγμή που δεν ζουν στο φυσικό τους περιβάλλον;
Φτάνουν οι 30.000 ευρώ τον χρόνο;
Γιατί κάπου 25.000 ευρώ δεν έφταναν ούτε για απλό χόρτο για 85 ελάφια τα οποία φιλοξενούνταν στο ελαφοκομείο το 2014 (σύμφωνα με δηλώσεις την πρώην δημοτικής αρχής) και φυσικά ούτε λόγος για φάρμακα.
4. Αλήθεια φάρμακα τώρα έχουν;
5. Χώρος περίθαλψης φτιάχτηκε για κάποιο τραυματισμένο ή με πρόβλημα ελάφι ώστε αν χρειαστεί περίθαλψη να μην εξακολουθεί να γίνεται στο χώμα, και με τον ορό κρεμασμένο στα σύρματα (κατά δήλωση της κτηνιάτρου) ή τραυματισμένα από τροχαία ελάφια να μην φιλοξενούνται σε χώρο της θηροφυλακής ακόμη και σε… φάρμες ιδιωτών;
Ρητορικά τα ερωτήματα.
Μόνοι μας τα λέμε, μόνοι μας τα’ ακούμε.
Δεν ελπίζουμε σε απαντήσεις.
Τουλάχιστον, η Δασική υπηρεσία η οποία σε πολλές των περιπτώσεων ευαισθητοποιείται πολύ περισσότερο από πολλούς άλλους αρμοδίους, στα πλαίσια της δασικής νομοθεσίας και της ηθικής ανάγκης που υπάρχει να διαβιούν τα ζώα με ασφάλεια και αξιοπρέπεια, ας κάνει μια αυτοψία σε ότι αφορά την περίφραξη.
Να προλάβουμε την επόμενη φρίκη…
…Και για να προλάβουμε πολλούς, οι οποίοι θα σκεφθούν «εδώ ο κόσμος χάνεται, άνθρωποι πεινούν κι εσύ ασχολείσαι με τα ελάφια» η απάντηση είναι:
«Tο μεγαλείο και η ηθική πρόοδος ενός έθνους μπορούν να κριθούν από τον τρόπο που φέρεται στα ζώα» ( Γκάντι Μαχάτμα).
Πόσο μάλλον, όταν το συγκεκριμένο ζώο, αποτελεί το σήμα κατατεθέν-σύμβολο του νησιού.
Εκτός από τα ελάφια στην είσοδο του λιμανιού και αυτά που πουλιούνται στα τουριστικά καταστήματα, υπάρχουν και ζωντανά.
dimokratiki.gr
Όπως δηλώνει η Κα Λουλουδιτσα Λαρου, εθελόντρια που δραστηριοποιείται στη σίτιση των ελαφιών σε δύσβατες περιοχές, στον συντονισμό ομάδων για την σωτηρία των ζώων, αλλά και την ρυσισθητοποιηση των παιδιών στα σχολεία της Ρόδου καιωστην τοπική κοινωνια:
“Για να έχετε μια ιδέα τι διαστάσεις έχει πάρει το θέμα με το ελαφοκομείο.
Οσο εσείς θα προσπαθείτε για ακόμα μια φορά να συγκαλύψετε την εγκληματική σας ενέργεια, εμείς θα γινόμαστε η φωνή αυτών των ζώων που υπέστησαν παθητική κακοποίηση μέχρι θανάτωση!
Μην γελοιοποίηστε κύριοι με κουφιες δηλωσεις!!!
Καμια μάχη αρσενικών δεν καταλήγει σε θάνατο με ακέραια τα κέρατα! Ευτυχώς που εθελοντές κρατησαν αποδεικτικά στοιχεία πριν τα θάψετε!
Αναμένουμε απαντήσεις για το τι θα κανετε και άμεσα προσλήψεις κατάλληλα καταρτισμένου προσωπικού να αναλάβει την φροντίδα, σίτιση και περίθαλψη των ζώων εντός και εκτός ελαφοκομειου.
Η επόμενη ενημέρωση θα είναι στους φίλους μας τους τουρίστες που τόσο αγαπάτε”!
Το μονο σιγουρο ειναι οτι κατι μας βρωμαει στην ολη ιστορια και πολυ πιθανο να προκειται για προειδοποιητικο χτυπημα απο καποιους εμπλεκομενους.
Ο δημος σιγουρα φερει ευθυνες, γιατι τα ελαφια βρισκονται σε προστατευομενο χωρο που ανηκει σε αυτον.
Να υπενθυμισουμε οτι στην συγκεκριμενη περιοχη γινονταν και μπορει να εξακολουθουν να γινονται και κυνομαχιες, κατι το οποιο γνωριζουν η φιλοζωικη και η αστυνομια.
Τα ελάφια πεθαίνουν στο ελαφοκομειο, στα δίχτυα, στους δρόμους, στις φωτιές και λόγω πείνας ενώ ήδη σχεδόν 40.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει για την προστασία τους.
Πρέπει επιτέλους να σοβαρεύουμε ως κοινωνία.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ!
©️ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ
Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.
Περισσότερα άρθρα
Οι ευγενικοί άνθρωποι συχνά μοιράζονται μια βαθιά αγάπη για τα ζώα
Με Αγωνες Και Θυσια Γραφεται Η Ιστορια! Οι Μνημες Δεν Σβηνουν… Δεν Φυλακιζονται
Άνθρωπος και Ζώο έγιναν Ένα… Το ηρωικο άλογο του πολέμου του 1940, που την έλεγαν Ζαμπετα